Αρχική Άλλες ειδήσεις Υγεία Μήνυμα του Επιμελητηρίου για την τράπεζα αίματος

Μήνυμα του Επιμελητηρίου για την τράπεζα αίματος

0
epimelitirio-aimdosia

epimelitirio-aimdosia

Ανακοίνωση προς ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου.

Επιμελητήριο Λευκάδας

Ανακοίνωση – Πρόσκληση

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Λευκάδας υπενθυμίζει στα μέλη του φορέα και σε όποιον άλλον ενδιαφέρεται ότι κατόπιν απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου έχει δημιουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας Τράπεζα Αίματος για την κάλυψη πιθανών αναγκών των μελών του Επιμελητηρίου.
Το σκεπτικό με βάση το οποίο λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση συνίσταται στο ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας.
Δυστυχώς στην χώρα μας η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια ακόμα κατάσταση που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο. Αυτό οφείλεται κυρίως στην μη ευαισθητοποίηση των ανθρώπων εκείνων που μπορούν με την τελείως ανώδυνη γι’ αυτούς εθελοντική αιμοδοσία να προσφέρουν το πολυτιμότερο για όσους το χρειάζονται θεραπευτικό μέσο, το αίμα.
Αρκετές φορές, αυτή η μη ευαισθητοποίηση οφείλεται στην αδιαφορία πολλών για το τι αποτελεί πραγματική προσφορά προς τον συνάνθρωπο, πολλές φορές όμως οφείλεται στην άγνοια για το μέγεθος της ανάγκης που υπάρχει να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους το πιο ανεκτίμητο αγαθό που μπορεί να σώσει την ζωή του.
Για όλους αυτούς τους λόγους η διοίκηση του φορέα προτρέπει κάθε μέλος του να προσέλθει στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας και να διαθέσει 10 λεπτά από το χρόνο του δίνοντας αίμα στην Τράπεζα Αίματος του Επιμελητηρίου Λευκάδας.
Δεν υπάρχει πολυτιμότερη προσφορά απ’ την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι’ αυτόν που το δέχεται. Δεν χρειάζεται κανείς να ψάχνει απεγνωσμένα αίμα για τον εαυτό του ή κάποιο προσφιλές του πρόσωπο, για να αντιληφθεί την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Και μην ξεχνάτε: Η Τράπεζα Αίματος του Επιμελητηρίου Λευκάδας δημιουργήθηκε για την κάλυψη των αναγκών των μελών του Επιμελητηρίου Λευκάδας, δηλαδή για τους επαγγελματίες του Νομού Λευκάδας.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγούμενο άρθροΑναβολή της σημερινής συνάντησης με θέμα την διαχείριση απορριμμάτων
Επόμενο άρθροΕπιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ΑΕΙ – ΤΕΙ