Αρχική Άλλες ειδήσεις Υγεία Equal Society: Επιτυχής η δράση ευαισθητοποίησης για το HIV/AIDS

Equal Society: Επιτυχής η δράση ευαισθητοποίησης για το HIV/AIDS

0
DSCN4123

DSCN4123

Ενημέρωση από την ΜΚΟ Equal Society.

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του HIV/AIDS (1η Δεκεμβρίου) η EQUAL SOCIETY διοργάνωσε μια πρωτότυπη εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα με την υποστήριξη των ραδιοφώνων Prisma 95,1 και Energy 93,4 το Σάββατο 30 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία της Λευκάδας.

O πρόεδρος της Equal Society και δημοσιογράφος Σπύρος Φρεμεντίτης μαζί με τον δημοσιογράφο του Prisma Παναγιώτη Κουνιάκη κάλυψαν ραδιοφωνικά την εκδήλωση μέσα από το στούντιο που φιλοξενήθηκε στην καφετέρια JORELLO παρέχοντας σε πάνω από 2000 ακροατές τις βορειοδυτικής Ελλάδας ενημέρωση ευαισθητοποίησης κατά του HIV/AIDS . Προσκεκλημένοι της ραδιοφωνικής εκδήλωσης οι μαίες του νοσοκομείου Λευκάδας με επικεφαλή στη συζήτηση την κυρία Αγγελική Μπάλτσα, η ψυχολόγος Βασιλική Κατωπόδη, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης πρωτοπρεσβύτερος π. Γεράσιμος Ζαμπέλης, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής, η Αντιδήμαρχος κ. Ζωή Σκιαδά, ο μουσικός Παναγιώτης Μάργαρης, ο χειρούργος του Νοσοκομείου Λευκάδας κος Θανάσης Καραγιάννης, οι δημοσιογράφοι Κατερίνα Μεσσήνη και Βιβιάνα Βαρδή καθώς και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στα πλαίσια της ζωντανής μετάδοσης οι εθελοντές της Equal Society μοίρασαν σε διερχόμενους της Κεντρικής Πλατείας καθώς και σε καφετέριες της πόλης ενημερωτικά έντυπα και προφυλακτικά που πρόσφερε ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Ο βροχερός καιρός δεν στάθηκε εμπόδιο στη δράση τους.

Σημαντική η παρουσία εκπροσώπων των τοπικών μέσων που στήριξαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ανάμεσά τους ο Φίλιππος Κολυβάς και η Βιολέτα Σάντα από τα Λευκαδίτικα Νέα και ο Νίκος Καββαδάς από το MyLefkada.

Όλοι οι εκπρόσωποι της τοπικής ενημέρωσης έστειλαν τον μήνυμα για σωστή πληροφόρηση γύρω από τον ιό του HIV/AIDS.

H ΕQUAL SOCIETY ευχαριστεί θερμά όλους όσους στήριξαν με την παρουσία τους τη δράση, το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας για την υποστήριξή του καθώς και τους εθελοντές.

Η πρόληψη μέσα από εκστρατείες ευαισθητοποίησης είναι ένα φαινόμενο που συναντάται πιο συχνά στις μεγάλες πόλεις όπου και τα κρούσματα του ιού είναι περισσότερα όμως αφορά στον ίδιο βαθμό και τις μικρές κοινωνίες. Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου η ίδια δράση ενημέρωσης έλαβε χώρα σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Λευκάδας και της Κέρκυρας.

Η ενημέρωση, η πρόληψη και η αντιμετώπιση του ιού του HIV/AIDS δεν πρέπει να είναι ταμπού.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδηλωση [εδώ].

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικες Ευχές
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο για την στήριξη των αντιφασιστικών εκδηλώσεων