Αρχική Άλλες ειδήσεις Υγεία «Έρχεται» το σπρέι για την καταπολέμηση της κατάθλιψης

«Έρχεται» το σπρέι για την καταπολέμηση της κατάθλιψης

0

Μία νέα, επαναστατική μέθοδο για την καταπολέμηση της κατάθλιψης πήρε το «πράσινο φως» στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε την κυκλοφορία ενός ρινικού σπρέι, που θα δρα ως αντικαταθλιπτικό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων bloomberg, το σπρέι που έχει αναπτύξει η εταιρεία Johnson & Johnson, θα περιέχει τη δραστική ουσία εσκεταμίνη και προορίζεται για ανθρώπους, στους οποίους δεν είναι αποτελεσματικά τα σημερινά αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Η εταιρεία υπόσχεται ότι θα δρα μέσα σε μερικές ώρες και δεν θα χρειάζονται εβδομάδες ή μήνες προκειμένου οι ασθενείς να δουν βελτίωση στην ψυχολογία τους. Πρόκειται για την πρώτη νέου τύπου φαρμακευτική θεραπεία της κατάθλιψης εδώ και πάνω από 30 χρόνια.

Υπό τον φόβο, ωστόσο, ότι μπορεί να γίνεται κατάχρηση, η FDA έχει θέσει ως προϋπόθεση οι ασθενείς να λαμβάνουν το σπρέι στα ιατρεία ή σε κλινικές και να μπορούν να το αγοράσουν για να το χρησιμοποιούν μόνοι στο σπίτι τους.

Ο καθηγητής ψυχιατρικής Τζέφρι Λίμπερμαν του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης μίλησε για «αναμφισβήτητα σημαντική εξέλιξη», όμως εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με την μακρόχρονη χρήση του σπρέι.

Προηγούμενο άρθροΠανικός σε κρουαζιερόπλοιο που χτυπήθηκε από θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)
Επόμενο άρθροΔΕΔΔΗΕ: Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας κατά το πέταγμα του χαρταετού – Τι θα πρέπει να προσέξετε