Αρχική Άλλες ειδήσεις Υγεία Κανόνες υγιεινής για τα νυχτικά και τις πυτζάμες σας

Κανόνες υγιεινής για τα νυχτικά και τις πυτζάμες σας

0

andra-kimono-3316

Χωρίς να το καταλαβαίνουμε, μπορεί να κοιμόμαστε με την ίδια πυτζάμα ή το ίδιο νυχτικό, πολλές μέρες. Η homewear ένδυση διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από την καθημερινή μας αμφίεση με ρούχα, αφού τα τελευταία ακουμπάνε σε κοινόχρηστους χώρους και λαμβάνουν μικρόβια, τα οποία μεταφέρονται πολλές φορές και στην επιδερμίδα μας.

Παρόλα αυτά, ακόμα και τα ρούχα που φοριούνται αποκλειστικά μέσα στο σπίτι, ελλοχεύουν διαφορετικούς κινδύνους για την υγιεινή μας. Μία έρευνα που έχει διεξαχθεί στην Μ. Βρετανία δείχνει ότι άνδρες και γυναίκες φορούν το ίδιο ζευγάρι πυτζάμες περίπου 10 μέρες, χωρίς να το έχουν πλύνει. Γνωρίζουν όμως τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Ανάπτυξη μικροοργανισμών

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα, τα οποία μπορούν να προκληθούν από αυτό το γεγονός, είναι οι δερματικές λοιμώξεις και η ανάπτυξη πολλών μικροβίων. Εξάλλου, τα υφάσματα είναι το αγαπημένο μέρος των μικροοργανισμών, για αυτό πρέπει να πλένονται καλά και να αλλάζονται κάθε 5 τουλάχιστον μέρες. Τα άτομα λοιπόν που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι, «ανταλλάζουν» μικρόβια μέσα από τα ρούχα τους και τα σεντόνια.

Λύση

Η λύση για τα παραπάνω προβλήματα είναι όχι μόνο η τήρηση των κανόνων υγιεινής που αναφέραμε αλλά και η αγορά ποιοτικών υφασμάτων στα νυχτικά, προκειμένου να είναι άκρως φιλικά προς το δέρμα σας, χωρίς να αποτελούν εχθρό του. Μία από τις καλύτερες επιλογές σας, είναι τα βαμβακερά υφάσματα, τα οποία συγκρατούν το 27% του νυχτερινού σας ιδρώτα, χωρίς να δίνουν την αίσθηση της υγρασίας, προσφέροντας άριστες συνθήκες για την αναπνοή της επιδερμίδας σας.

Tips:

  • Πλύνετε τις πυτζάμες σας, ακολουθώντας τις οδηγίες της ταμπέλας. Προσθέστε λίγη ποσότητα από ένα αντισηπτικό απορρυπαντικό.
  • Διαλέξτε τις με κριτήρια την ποιότητα και την άνεση.
  • Μην τις φοράτε ποτέ έξω από το σπίτι.

Δείτε μία μεγάλη ποικιλία από μοναδικά σχέδια και υγιεινά υφάσματα στα σύνολα ύπνου, εδώ .

Προηγούμενο άρθροΕπίκαιρα Διδάγματα από τον Αγώνα του 1821
Επόμενο άρθροΔιάλογοι Γονέων: 5η συνάντηση