Αρχική Άλλες ειδήσεις Υγεία Συγκλονίζει ο Μιχάλης Παυλής στο MEGA : Έτυχε σ’ εμένα και προχωράμε

Συγκλονίζει ο Μιχάλης Παυλής στο MEGA : Έτυχε σ’ εμένα και προχωράμε

0
engine.feed.gr

engine.feed.gr

Συγκλονίζει στη συνέντευξη του στο MEGA ο βετεράνος, πλέον, άσος της ΑΕΚ, Μιχάλης Παυλής, ο οποίος μίλησε για τη μάχη που δίνει με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, για την αγαπή του για την ομάδα, αλλά στέλνει και μήνυμα ζωής.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 3,5 χρόνια με τον ίδιο να δηλώνει: «Ξαφνικά έγιναν όλα. Ένα πρωί έγινε το συμβάν. Είχα κάποια μουδιάσματα στο αριστερό πόδι και χέρι, μίλησα με τους γιατρούς της ομάδας, πήγα στο νοσοκομείο και εντοπίστηκε το πρόβλημα».

Εν συνεχεία, ο Παυλής έσπευσε να δείξει τη δύναμη που έχει μέσα του, όταν ρωτήθηκε για το πώς αντιμετωπίζει την ασθένεια του. «Είναι φυσιολογικό ένα παιδί 20 χρόνων, όταν μαθαίνει ότι έχει μια ασθένεια, όχι ακριβώς να τον επηρεάσει, αλλά να τον πειράζει. Με την έννοια ‘γιατί σε ‘μένα;’. Εγώ δεν το είδα ποτέ έτσι. Έτυχε σ’ εμένα και προχωράμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παυλής και πρόσθεσε για την αγωγή και θεραπεία που ακολουθεί:

«Ολα είναι θέμα ψυχολογίας, αν έχεις θέληση και πίστη στον εαυτό σου, μπορείς να καταφέρεις πολλά. Είμαι τέτοιος χαρακτήρας», δηλώνει και προσθέτει: «Αν έχεις θέληση, πίστη στον εαυτό σου και στον Θεό, μπορείς να τα καταφέρεις. Είχα πίστη ότι δεν έχω τίποτα, το απέβαλα από μέσα μου, προχωρούσα και δεν είχα πρόβλημα».

Ο Παυλής, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Όταν ρωτήθηκε, αν αισθάνεται ήρωας ζωής, επεσήμανε: «Δεν θα έλεγα ότι είμαι ήρωας. Είναι ωραίο να δίνεις κουράγιο στους συνανθρώπους σου, να προσπαθείς να τους κάνεις χαρούμενους να ζήσουν τη ζωή τους»

Οσο για την απόφαση του να σταματήσει την μπάλα, μίλησε για το πρωινό του 2013 που έπαιξε το ρόλο του. «Ξαφνικά ένα πρωί, πήγα να σηκωθώ και δεν..», λέει και αποκαλύπτει πως ο ίδιος είχε λάβει την απόφαση να αποχωρήσει καιρό πριν, έχοντας πει στον εαυτό του «αν μου συμβεί κάτι, σταματώ».

Όσο για το πώς είναι για έναν ποδοσφαιριστή να εγκαταλείπει την ενεργό δράση στα 24 του χρόνια, σημειώνει: «Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που είναι άρρωστοι. Έτυχε να πάσχω κι εγώ. Απλά κοιτάς την υγεία σου και δεν κοιτάς κάτι άλλο. Τι στα 24, τι στα 34…».

Ηταν λογικό και αναμενόμενο, ο Παυλής να ερωτηθεί και για το πώς αντιμετωπίστηκε από την ΑΕΚ, όταν το 2010 εκδηλώθηκε η ασθένεια. Επεσήμανε, λοιπόν, πως… «με τον τρόπο τους ήθελαν να φύγω. Ήμασταν απλήρωτοι, το κλίμα ήταν τεταμένο γιατί η ΑΕΚ έπαιζε την ιστορία της και κάποια παιδιά δεν άντεχαν την πίεση. Δεν υπήρχε ένας άνθρωπος να βγει μπροστά».

Οσο για την επιστροφή του στην Ένωση το καλοκαίρι του 2012, υποστήριξε ότι το αισθάνθηκε ως ευθύνη. «Έπρεπε να είμαι εκεί, το καθήκον με καλούσε να είμαι εκεί, έβαλα την ομάδα πάνω απ’ όλα».

Οσο για το τέλος, έσπευσε να μιλήσει για την ΑΕΚ της νέας εποχής τονίζοντας πως «δεν φοβάται τίποτα» και υπογραμμίζοντας πως «υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι αυτάρκης» προτρέποντας τους άλλοτε συμπαίκτες του: «Να παίζουν για τη φανέλα και για τους εαυτούς τους. Αυτή είναι η ΑΕΚ!».

Πηγή: imerisia.gr

Προηγούμενο άρθροΚοπή πίτας του Συλλόγου Λευκαδίων Φίλων Αγίου Όρους
Επόμενο άρθροΑλέξανδρος Ωνάσης: η σύντομη ζωή και ο τραγικός θάνατος στα 25