Αρχική Άλλες ειδήσεις Υγεία SOS ερωτήσεις για τα οξυτενή κονδυλώματα

SOS ερωτήσεις για τα οξυτενή κονδυλώματα

0

diş-porsssssΤα HPV κονδυλώματα (ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων) είναι μία σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσος, η οποία μπορεί να «χτυπήσει» τόσο τις γυναίκες, όσο και τους άντρες.

Για να καταλάβετε τι ακριβώς γίνεται και πως διαμοφώνεται ο ιός στο σώμα, διαβάστε τις πιο κρίσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις παρακάτω:

  1. Θα είμαι φορέας για πάντα;

Δυστυχώς, ο φορέας των κονδυλωμάτων δεν θεραπεύεται ποτέ, αλλά μπορεί το άτομο να μην εκδηλώσει ποτέ τα συμπτώματα του ιού. Μπορεί όμως, χωρίς να γνωρίζει ότι έχει τον ιό, να τον μεταδώσει μέσω της ερωτικής πάξης ή του στοματικού έρωτα. Σημαντικός παράγοντας εμφάνισης του ιού στον φορέα, είναι ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

  1. Ο/η συντροφός μου θα κολλήσει τον ιό κατά την συνουσία;

Αυτό δεν είναι απόλυτο. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σε κάθε περίπτωση συνίσταται η χρήση προφυλακτικού κατά την ερωτική επαφή, καθώς εκτός από τον ιό hpv εγκυμονούν κι άλλοι κίνδυνοι, όπως είναι τα χλαμύδια, η βλεννόρροια και φυσικά ο ιός του aids.

  1. Ποιο διάστημα θεωρείται επικίνδυνο για να υποτροπιάσουν;

Από την στιγμή που τα κονδυλώματα εμφανιστούν, ο υποτροπιασμός τους γίνεται τους πρώτους 3-4 μήνες. Εκεί εκδηλώνονται και όλα τα συμπτώματα και συνήθως ο ασθενής είναι σε συνεχή επαφή με τον γιατρό του.

  1. Ποιοι είναι οι τρόποι θεραπείας;

Αν είστε γυναίκα, ο γυναικολόγος, ύστερα από μία σειρά εξετάσεων θα σας πει τους πιθανούς τρόπους αποθεραπείας. Οι βασικότεροι είναι η τοπική επάλειψη με αλοιφές, η καυτηρίαση, η κρυοπηξία και σε ακραίες περιπτώσεις η χειρουργική αφαίρεσή τους.

  1. Όταν νοσήσει μία έγκυος γυναίκα, τι γίνεται;

Σε περίπτωση που μια γυναίκα κολλήσει κονδυλώματα ή είχε από πριν, τότε ο γιατρός συνιστά τοκετό με καισαρική, καθώς υπάρχουν πιθανότητες να κολλήσει το μωρό.

  1. Σε περίπτωση πρωκτικού έρωτα, κινδυνεύω περισσότερο;

Ο κίνδυνος παραμένει ο ίδιος. Στον πρωκτικό έρωτα όμως συνίσταται να είστε πιο προσεκτικοί στην χρήση προφυλακτικού. Προμηθευτείτε από το εμπόριο τα extra-strong προφυλακτικά.

  1. Ποιες είναι οι sos εξετάσεις μόλις η γυναίκα μάθει ότι είναι φορέας hpv;

Η κολποσκόπηση και το τεστ παπ. Ο γυναικολόγος σας, θα σας κατατοπήσει σχετικά με όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε και θα σας αναλύσει τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Κάντε άμεσα τον προληπτικό έλεγχο και πάρτε όλες τις πληροφορίες που θέλετε, κλείνοντας ραντεβού με τον Γυναικολόγο-Μαιευτήρα-Χειρουργό Dr. Περιστέρη (peristeris.gr)

Προηγούμενο άρθροΗ εκπομπή “Ένα τραπέζι Ελλάδα” με την Ντίνα Νικολάου, στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΑλλαγή προπονητή στον Α.Ο. Πλαγιάς