Αρχική Άλλες ειδήσεις Η EUROBANK βράβευσε τους αριστούχους των Λυκείων όλης της χώρας

Η EUROBANK βράβευσε τους αριστούχους των Λυκείων όλης της χώρας

0

_DSC8140

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

13  χρόνια η Eurobank στηρίζει τους αριστούχους όλης της χώρας

Τελετή βράβευσης στα Ιωάννινα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στα Ιωάννινα η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας, Κέρκυρας και Λευκάδας, καθώς και έναν αριστούχο από το νομό Κυκλάδων που φοιτά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 16 Οκτωβρίου 2015, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Για 13η χρονιά, η Eurobank, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από την βράβευση πάνω από 14.800 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και διαχρονικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους απόφοιτους με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.  

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

_DSC8151

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Πατέρας Λάμπρος Τσιάρας, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης Πατέρας Γεράσιμος Ζαμπέλης, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας Πατέρας Χρήστος Γεωργίου, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσης Ιωάννης Λώλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού Ιωάννης Καραμπίνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου για θέματα Νεολαίας και Άθλησης Περικλής Βασιλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Οδυσσέας Πότσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ιωαννιτών Ιωάννης Λάζος και Αρταίων Αναστασία Σίμου, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών για θέματα Παιδείας, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Παντελής Κολόκας, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων για θέματα Παιδείας, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης Χάρης Παπάζογλου, ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας για θέματα Παιδείας Φίλιππος Κούρτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιωαννιτών Ευάγγελος Καραμπίνας και Κωνσταντίνος Κυριαζής και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από την εκπαιδευτική κοινότητα παρέστησαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Στέφανος Τσιάλος και άλλοι εκπρόσωποι της εκπαίδευσης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Στο χαιρετισμό του εκ μέρους του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, ο Πατέρας Λάμπρος Τσιάρας συνεχάρη τους αριστούχους και τους ευχήθηκε να επιδιώκουν πάντα τις κορυφές, ενώ ευχαρίστησε την τράπεζα Eurobank για το σημαντικό αυτό πρόγραμμα.

Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης Πατέρας Γεράσιμος Ζαμπέλης συνεχάρη τους νέους που με ήθος και προσπάθεια πετυχαίνουν τους στόχους τους και την Τράπεζα που επικροτεί την πρωτιά, με μια πρωτοβουλία που ανεβάζει ποιοτικά τη στάθμη της κοινωνίας μας.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού Ιωάννης Καραμπίνας, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Ηπείρου,  σημείωσε ότι αυτή η εκδήλωση, εδώ και 13 χρόνια, αποτελεί επιβράβευση των πρώτων και των άξιων, ενώ ευχήθηκε η Eurobank να συνεχίσει αυτή την πρωτοβουλία και να βοηθά τη νέα γενιά.

Στον χαιρετισμό του, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης συνεχάρη τη Eurobank για τη σημαντική προσπάθειά της, καθώς και τους γονείς και καθηγητές για τη συμπαράσταση προς τα παιδιά, ενώ απευθυνόμενος προς τους αριστούχους τους προέτρεψε να συνεχίσουν να βάζουν υψηλούς στόχους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου για θέματα Νεολαίας και Άθλησης Περικλής Βασιλάκης, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, τόνισε ότι η επιβράβευση των αριστούχων είναι η έμπρακτη ανταπόδοση και θεσμική αναγνώριση της υψηλής επίδοσης των μαθητών και συνεχάρη την Τράπεζα για αυτή τη σημαντική κοινωφελή δράση της, ενώ σημείωσε ότι οι αριστεύσαντες, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αποτελούν το λαμπρό μέλλον της χώρας μας.

Στη σύντομη ομιλία της, η Περιφερειακή Σύμβουλος Άρτας Αναστασία Σίμου, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, που με κόπο και θυσίες διεκδικούν τον ρόλο τους στην κοινωνία, καθώς και στη Eurobank που επικροτεί την προσπάθεια και στέκεται αρωγός της νέας γενιάς.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσης Ιωάννης Λώλος συνεχάρη την Τράπεζα που επιβραβεύει τους νέους τόσο ηθικά όσο και οικονομικά, ενώ απευθυνόμενος στους αριστούχους σημείωσε ότι η γνώση αποτελεί την καλύτερη επένδυση για το μέλλον.

_DSC7844

Εκπροσωπώντας τον Δήμο Ιωαννιτών, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννιτών για θέματα Παιδείας, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Παντελής Κολόκας τόνισε ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί αναγνώριση των κόπων των μαθητών, έναν αγώνα τον οποίο η Eurobank στηρίζει με το θεσμό αυτό.

Ακολούθως, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων για θέματα Παιδείας, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης και εκπρόσωπος του Δήμου Αρταίων Χάρης Παπάζογλου εκδήλωσε την περηφάνεια του για τους νέους που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα και αποτελούν το μέλλον της Ηπείρου, και συνεχάρη την Τράπεζα που, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, επιβραβεύει τις προσπάθειες των νέων.

Εκπροσωπώντας τον Δήμο Λευκάδας, ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας για θέματα Παιδείας Φίλιππος Κούρτης συνεχάρη τους αριστούχους και την πρωτοβουλία της Τράπεζας και κάλεσε τους νέους να αμφισβητήσουν, να διεκδικήσουν κάτι διαφορετικό, να κυνηγήσουν το όνειρό τους, να αλλάξουν τον κόσμο.

Στη συνέχεια, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης, αναφέρθηκε στους δύο πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, τους αριστούχους που κατέβαλαν προσπάθεια, αρίστευσαν και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, και τη Eurobank που εδώ και 13 χρόνια επιμένει σε αυτή την αξιέπαινη επιβράβευση των αριστούχων μαθητών.

Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Στέφανος Τσιάλος, εκπροσωπώντας την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, συνεχάρη τη Eurobank που έχει καθιερώσει έναν θεσμό επιβράβευσης των αριστούχων μαθητών, ενώ αναφερόμενος στα παιδιά τόνισε ότι ο αγώνας για την κατάκτηση της γνώσης είναι αγώνας πρωταθλητισμού και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην περαιτέρω πορεία τους.

Χαιρετισμό απέστειλαν, ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος και ο Δήμαρχος Κερκυραίων Κώστας Νικολούζος, συγχαίροντας τους αριστούχους και τις οικογένειές τους καθώς και την Eurobank για την πρωτοβουλία της.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν και στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ιωαννίνων βραβεύθηκε το 4ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων, χάρη στη Τάνια Λάλα, στο Νομό Θεσπρωτίας το 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας για τον Νικόλαο Μπούα, στο Νομό Άρτας το 1ο Γενικό Λύκειο Άρτας, για την Αικατερίνη Γιαννάκη, στο Νομό Πρέβεζας το Γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας για την Κωνσταντίνα Σαραντάρη, στο Νομό Λευκάδας το 1ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας για τον Ηλία Μήτσουρα και στο Νομό Κέρκυρας το 1ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας για τις Μαρία Ελευθερία Κρητικού και Άννα Μαρία Τσιατσιάνη που ισοβάθμισαν.

Τέλος, στην ομιλία της, η Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και Επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Βορείου Ελλάδος, κα Ντίνα Παπαποστόλου τόνισε ότι «Το πρόγραμμα αυτό μέσα από την μακρόχρονη πορεία του αλλά και την μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει έχει κατακτήσει κεντρική θέση στην κοινωνική δράση του Ομίλου μας. Κυρίως όμως έχει κερδίσει την εκτίμηση και την αναγνώριση των τοπικών κοινωνιών και όλων όσων συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα από τα παιδιά που σήμερα βραβεύουμε, μαθαίνουμε και εμείς οι μεγαλύτεροι και παρακολουθώντας την πορεία τους διαπιστώνουμε πως η σημασία της προσπάθειας για την κατάκτηση της γνώσης, η σημασία της επιβράβευσης, η ευγενής άμιλλα, η αξιοκρατία, η αριστεία, η επιμονή και η υπομονή είναι αξίες που όχι μόνο παραμένουν διαχρονικές αλλά αποτελούν πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη για τη νέα γενιά. Αντίστοιχα, και για εμάς στην Eurobank αυτές οι ίδιες αξίες είναι η δική μας πηγή έμπνευσης, γνώμονας της δικής μας καθημερινής προσπάθειας και αποτελούν πρότυπο της συνολικής μας παρουσίας.

Στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, εμείς στη Eurobank πιστεύουμε ότι η συνέχιση και η υποστήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα των δεσμεύσεών μας απέναντι στην ελληνική κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά που είναι το μέλλον και η προοπτική της».

_DSC7962

Τα βραβεία της Eurobank για τους νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας, Κέρκυρας και Λευκάδας, καθώς και του νομού Κυκλάδων, έλαβαν οι εξής:

  1. Βασίλειος Αντώναρος από το Γενικό Λύκειο Λούρου Πρέβεζας
  2. Βασιλική Βασιλείου από το 2ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας
  3. Στέλλα Βλάσση από το Γενικό Λύκειο Καστελλάνων Μέσης Κέρκυρας
  4. Χάϊντι – Αντωνέλλα Βώττη από το 5ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
  5. Αικατερίνη Γιαννάκη από το  1ο Γενικό Λύκειο Άρτας
  6. Ασημούλα Γκουλιούμη από το Γενικό Λύκειο Παραμυθιάς Θεσπρωτίας
  7. Ελένη Δασούλα από το Γενικό Λύκειο Μετσόβου
  8. Δημήτριος Μάριος Εξάρχου από το 1ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
  9. Αλέξανδρος Ζηκόπουλος από το 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
  10. Χριστόφορος Καγιάς από το 8ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
  11. Φωτεινή Καρέτση από το Γενικό Λύκειο Ανατολής Ιωαννίνων
  12. Κωνσταντίνος Κίτσιος από το 1ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας
  13. Αλεξάνδρα Κολιού από το Γενικό Λύκειο Θεσπρωτικού Πρέβεζας
  14. Λευκοθέα Κοντίνη από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Κασσιώπης Κέρκυρας
  15. Μαρία Ελευθερία Κρητικού από το 1ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
  16. Νικόλαος Λαγκαδάς από το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
  17. Τάνια Λάλα από το 4ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
  18. Μάριος Λάμπρος από το 3ο Γενικό Λύκειο Άρτας
  19. Χριστίνα Μασκλαβάνου από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Άρτας
  20. Ηλίας Μήτσουρας από το 1ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας
  21. Μυρσίνη Μπάκα από τις Λυκειακές Τάξεις Μουσικού Γυμνασίου Κέρκυρας
  22. Αικατερίνη Μπλούχου από το Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων
  23. Σπυρίδων Μπόσμης από το 4ο Γενικό Λύκειο Άρτας
  24. Νικόλαος Μπούας από το 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας
  25. Ζήσης Ντόντης από το 9ο Γενικό Λύκειο Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων
  26. Θεόφιλος Πάλλας από το 2ο Γενικό Λύκειο Άρτας
  27. Ελένη Παπαδοπούλου από το Γενικό Λύκειο Φιλιατών Θεσπρωτίας
  28. Καλλιόπη Παπαδοπούλου από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Βασιλικής Λευκάδας
  29. Αρετή Παπανικολάου από το 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας
  30. Παναγιώτα Παππά από το Γενικό Λύκειο Ελεούσας Ιωαννίνων
  31. Άννα Ρούση από το 3ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων – Επιφάνειος Σχολή
  32. Κωνσταντίνα Σαραντάρη από το Γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας Πρέβεζας
  33. Νικόλαος Σιλιώνης από το Γενικό Λύκειο Κομποτίου Άρτας
  34. Στέφανος Σπυρίδων Σπίνουλας από το 4ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
  35. Κατερίνα Σωτηρίου από το 2ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων – Γεωργίου Σταύρου
  36. Μαρία Τάτση από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων – Δωδωναία Εκπαιδευτήρια
  37. Άννα Μαρία Τσιατσιάνη από το 1ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
  38. Παρασκευή Τσιλιγιάννη από το Μαρούλειο- Γενικό Λύκειο Κατσικά Ιωαννίνων
  39. Σπυρίδων Τσουκαλάς από το 2ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
  40. Μαριαλένα Χρήστου από το Γενικό Λύκειο Ανέζας Άρτας
  41. Μιχαήλ Χερουβείμ από το Γενικό Λύκειο Πάρου
Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση Εξεταστικών Κέντρων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Νοεμβρίου 2015
Επόμενο άρθροΘεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας στους Σκάρους