Αρχική Άλλες ειδήσεις Κατέρρευσε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας

Κατέρρευσε το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας

gefyriplakas11

Επρόκειτο για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια!

Σοκ και θλίψη προκαλεί η φωτογραφία του vimanews.gr από ό,τι απέμεινε από το κάποτε πανέμορφο Γεφύρι της Πλάκας. Χτυπημένο από τη μανία της Φύσης, μόνο ένα μικρό τμήμα του απομένει πλέον….

2154744981

φωτό από το pramantamaniac.blogspot.gr

Το μοναδικής ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας γεφύρι δεν άντεξε και κατέρρευσε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν από το Σάββατο το πρωί τα Τζουμέρκα. Επρόκειτο για το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια, το οποίο χτίστηκε από μάστορες της πέτρας τον 18ο αιώνα.
Ο πρωθυπουργός Aλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη λύπη του για την κατάρρευση του ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας, σημειώνοντας ότι κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών θα υπολογίσει το μέγεθος των ζημιών.

Η είδηση έχει συγκλονίσει τους Ηπειρώτες για τους οποίους αποτελεί την «Ακροπόλη» της περιοχής τους. Εκεί λειτουργούσε το τελωνείο της Ελεύθερης Ελλάδας με τη σκλαβωμένη Ήπειρο και εκεί έγινε, στις 29 Φεβρουαρίου 1944, η συμφωνία της Πλάκας-Μυρόφυλλου ανάμεσα στον ΕΔΕΣ, τον ΕΛΑΣ την ΕΚΚΑ και των εκπροσώπων του Στρατηγείου Μέσης Ανατολής και της Ελληνικής Στρατιωτικής Διοίκησης, του Αμερικανού ταγματάρχη Ουάινς και του Βρετανού συνταγματάρχη Γουντχάους.
dsc_0006--@=3

φωτογραφία από το blog alekosdigital.blogspot.gr, όπως επίσης και αυτή της κορυφής.
Πηγή: skai.gr