Αρχική Άλλες ειδήσεις Κόσμος Η τυφλή Άμπι βρήκε το δρόμο για το σπίτι της παρά τις...

Η τυφλή Άμπι βρήκε το δρόμο για το σπίτι της παρά τις σφοδρές χιονοθύελλες

0
32241-72854

32241-72854

Περιπλάνηση στην Κεντρική Αλάσκα, 40 βαθμούς υπό το μηδέν!

Έχασε το δρόμο της στις 13 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια φοβερής χιονοθύελλας. Περιπλανήθηκε μόνη επί μέρες στα παγωμένα μονοπάτια του Φέρμπανκς, στην Κεντρική Αλάσκα, με τη θερμοκρασία να πέφτει ακόμη και 40 υπό το μηδέν, και παρόλα αυτά, η τυφλή Άμπι κατάφερε να επιζήσει. Και έπειτα, με μοναδικό εφόδιο την όσφρησή της, να βρει ξανά τους δικούς της.

Όταν χάθηκε αρχικά, και εφόσον δεν έδωσε σημεία ζωής τις πρώτες μέρες, η οικογένειά της, και κυρίως τα παιδιά – δύο αγόρια κι ένα κορίτσι – νόμισαν πως έχασαν για πάντα τη σκυλίτσα τους, την οποία υιοθέτησαν οι γονείς τους όταν ήταν κουτάβι ακόμη, πριν από οκτώ χρόνια, από ένα καταφύγιο αδέσποτων σκύλων. Αν και φρόντισαν από νωρίς να δώσουν τη φωτογραφία της παντού, ήξεραν καλά πως είχαν ελάχιστες πιθανότητες να τη βρουν. Όχι μόνο γιατί η Αμπι είναι τυφλή, αλλά διότι δεν είχε επάνω της ούτε κονκάρδα ούτε μικροτσίπ. «Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα επιστρέψει σώα και αβλαβής», εξομολογείται η ιδιοκτήτριά της ΜακΚένζι Γκράπενγκετερ.
Η Άμπι όμως τα κατάφερε. Έστω και εξαθλιωμένη, χωρίς νερό, χωρίς τροφή και κυριολεκτικά στα τυφλά, συνέχισε να ψάχνει.

Έξι ημέρες μετά την εξαφάνισή της, ένας ντόπιος κτηνίατρος και ιδιοκτήτης έλκηθρων με σκύλους, ο Μαρκ Μέι, διέσχιζε το δάσος με τους σκύλους του. Ξαφνικά, κάπου μέσα σε ένα μονοπάτι, διέκρινε ένα καφέ σκυλί με άσπρες πινελιές. «Είχε σκάψει μια λακκούβα, το κακόμοιρο. Έτρεξε μαζί μας για περίπου ενάμισι χιλιόμετρο, μέχρι που έμεινε πολύ πίσω. Είχα μια πολύ μεγάλη ομάδα σκύλων και δεν μπόρεσα να την πάρω μαζί μου», διηγείται ο Μέι στην τοπική εφημερίδα «The Fairbanks Daily News Miner». Την επομένη, τη βρήκε να στέκεται έξω από τον κήπο του. Κρύωνε, πεινούσε, αλλά παραδόξως δεν είχε πάθει κρυοπαγήματα. «Ήταν καταπληκτικό. Ούτε τα αυτιά της ούτε τα πόδια της είχαν παγώσει», προσθέτει.

Απέμενε ωστόσο να βρεθούν τα αφεντικά της, κάτι το οποίο δεν ήταν και τόσο εύκολο χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο επάνω της. Έτσι, ο Μέι ανέβασε τη φωτογραφία της Άμπι σε σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, όπου την είδε και την αναγνώρισε ένα γείτονας της οικογένειας. Έτσι, η Άμπι γύρισε οριστικά από το κρύο, προκειμένου η οικογένεια να περάσει τα Χριστούγεννα σύσσωμη ξανά, χάρη σε αυτό το γιορτινό θαύμα.

Πηγή: athensvoice

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Επόμενο άρθροΚάλεσμα σε αγωνιστική επαγρύπνηση για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη