Αρχική Άλλες ειδήσεις Κόσμος Εκτεταμένες πλημμύρες στην Αυστραλία – Κροκόδειλοι… βγήκαν στους δρόμους

Εκτεταμένες πλημμύρες στην Αυστραλία – Κροκόδειλοι… βγήκαν στους δρόμους

0

Εκτεταμένες πλημμύρες πλήττουν την Αυστραλία, με τον στρατό να αναπτύσσεται σε πολλές περιοχές στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, διενεργώντας επιχειρήσεις

διάσωσης πολιτών, που ανέβηκαν στις οροφές των σπιτιών τους, προκειμένου να σωθούν.
Μεγάλες είναι οι καταστροφές σε τμήματα της Πολιτείας Κουίνσλαντ, ενώ οι αρχές αναγκάστηκαν την Κυριακή να ανοίξουν τους υδατοφράκτες, απελευθερώνοντας τεράστιες ποσότητες νερού, στην προσπάθειά τους να ελέγξουν την κατάσταση.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με την εφημερίδα Townsville Bulletin, θαλάσσιοι κροκόδειλοι θεάθηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους.
Αυτού του είδους οι βροχές «δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε 20 χρόνια, αλλά κάθε 100 χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά το Σάββατο η επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης της Κουίνσλαντ, η Αναστάζια Πάλασουκ.
Σύμφωνα με μετεωρολόγους, ένα σύστημα μουσώνα που κινείται πολύ αργά βρίσκεται πάνω από τη βόρεια Κουίνσλαντ και, σε ορισμένες περιοχές, η βροχόπτωση αναμένεται να φθάσει το επίπεδο που καταγράφεται συνήθως κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους.
Φέτος, η Αυστραλία βίωσε τον πιο θερμό Ιανουάριο που έχει καταγραφεί ποτέ, κάτι που επιδείνωσε την ξηρασία στην ενδοχώρα και στο ανατολικό της τμήμα και υπήρξε ένας από τους παράγοντες που πολλαπλασίασαν τις δασικές πυρκαγιές.

Προηγούμενο άρθροΝέα κακοκαιρία από την Τρίτη – «Έρχονται» καταιγίδες και χαλάζι
Επόμενο άρθροΚρίσιμη η κατάσταση για το 3χρονο κοριτσάκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο