Αρχική Άλλες ειδήσεις Κόσμος Γαλλία: Γονείς «βάφτισαν» ως μαθητές… 15 πρόβατα για να μην κλείσει μία...

Γαλλία: Γονείς «βάφτισαν» ως μαθητές… 15 πρόβατα για να μην κλείσει μία τάξη δημοτικού σχολείου

0

Μοιάζει σαν ψέμα, αλλά η είδηση που ακολουθεί μεταδόθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και κάνει τον γύρο του κόσμου.

Οι γονείς στο γαλλικό χωριό Crets στους πρόποδες των Άλπεων, έγραψαν… συμβολικά 15 πρόβατα σε ένα δημοτικό σχολείο, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν  το κλείσιμο μιας τάξης, όπου ο αριθμός των μαθητών ήταν ιδιαίτερα μικρός.  Στην αρχή του σχολικού έτους, οι γονείς ενημερώθηκαν ότι μία από τις 11 τάξεις του συγκεκριμένου σχολείου θα πάψει να λειτουργεί φέτος, καθώς ο αριθμός των μαθητών μειώθηκε ελαφρά από 266 σε 261. Έτσι, οι γονείς αποφάσισαν να… αναλάβουν δράση με τη βοήθεια ενός ντόπιου κτηνοτρόφου.

Όπως αναμεταδίδει το yahoo.com, ο κτηνοτρόφος μπήκε στο προαύλιο του σχολείου μαζί με περίπου 50 πρόβατα και τον σκύλο του. Δεκαπέντε πρόβατα -που έχουν και πρόσφατο πιστοποιητικό γέννησης- γράφτηκαν «επισήμως» στο σχολείο, παρουσία των «συμμαθητών» τους, των γονέων και των δασκάλων. Πλέον, στους σχολικούς καταλόγους συμπεριλαμβάνονται νέοι… μαθητές με ονόματα όπως «Πήδημα Προβάτου», (όπως αποκαλείται στα γαλλικά το παιδικό παιχνίδι «βαρελάκια») «Μπεεε Ζώον» και «Πανούργος».

Η Gaëlle Laval, γονέας και μια εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης δήλωσε χαμογελώντας: «Τώρα, δεν θα χρειαστεί να κλείσουμε κάποια τάξη» και κατηγόρησε τις εκπαιδευτικές αρχές της χώρας ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για τα νούμερα και τους αριθμούς παρά για την πρόοδο και την ευημερία των παιδιών.

Προηγούμενο άρθροΈρχεται το… έξυπνο Word: Θα προτείνει ακόμη και συνώνυμες λέξεις!
Επόμενο άρθροΣυγκινεί ο χορός 5χρονου που έχασε το πόδι του στον πόλεμο (βίντεο)