Αρχική Άλλες ειδήσεις Κόσμος Πέθανε η γυναίκα που βιάστηκε ομαδικά και ξυλοκοπήθηκε στην Ινδία

Πέθανε η γυναίκα που βιάστηκε ομαδικά και ξυλοκοπήθηκε στην Ινδία

0
444002

444002

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις μετά τη σοκαριστική επίθεση.

H νεαρή Ινδή που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και σοβαρού ξυλοδαρμού σε λεωφορείο πέθανε τελικά το Σάββατο σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.
Ο Dr. Kevin Loh, υπεύθυνος του νοσοκομείου Mount Elizabeth όπου το θύμα νοσηλευόταν από την προηγούμενη Τρίτη, οπότε και μεταφέρθηκε αεροπορικώς από την Ινδία ύστερα από δέκα μέρες νοσηλείας σε τοπικό νοσοκομείο, ανέφερε: «Παρά τις προσπάθειες οκταμελούς ειδικευμένης ομάδας του νοσοκομείου να την κρατήσουμε στη ζωή, η κατάστασή της χειροτέρευε μέρα με τη μέρα. Υπέφερε από σοβαρές εσωτερικές βλάβες στα όργανα, αποτέλεσμα των τραυμάτων της στο σώμα και στον εγκέφαλο, τις οποίες δεν μπόρεσε να ξεπεράσει». Η σωρός της άτυχης γυναίκας θα μεταφερθεί πίσω στην Ινδία.

Σύμφωνα με το Time, το θύμα επέβαινε μαζί με έναν φίλο της, αγνώστων λοιπών στοιχείων, σε δημόσιο λεωφορείο του Νέου Δελχί στις 16 Δεκεμβρίου, ύστερα από επίσκεψη σε κινηματογράφο. Δέχθηκαν επίθεση από έξι άνδρες που τη βίασαν. Στη συνέχεια χτύπησαν το ζευγάρι και έχωσαν σιδερένιο αντικείμενο μέσα στο σώμα της που είχε σαν αποτέλεσμα τις σοβαρές οργανικές βλάβες. Τους έγδυσαν και τους πέταξαν έξω από το λεωφορείο, σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας, η οποία προέβη σε έξι συλλήψεις στη συνέχεια.

Το ειδεχθές έγκλημα έχει σοκάρει την κοινή γνώμη στην Ινδία. Χιλιάδες κόσμου έχουν ξεσηκωθεί και διαδηλώνουν καθημερινά, απαιτώντας ισχυρότερη προστασία των γυναικών που υφίστανται σεξουαλικά εγκλήματα και την επιβολή θανατικής ποινής για τους βιαστές. Στην Ινδία, συχνά κατηγορούνται τα ίδια τα θύματα, πράγμα που τις αναγκάζει να σιωπήσουν και να μην αναφέρουν σχετικά περιστατικά στις αρχές από φόβο γελοιοποίησης των οικογενειών τους. Επίσης, πολλές φορές η αστυνομία αρνείται να ασχοληθεί με ανάλογες περιπτώσεις και οι σπάνιες προσαγωγές καθυστερούν μέχρι και χρόνια ολόκληρα να εκδικαστούν. Είναι τόσο φαλλοκρατική η αντιμετώπιση του θέματος, που οι πολιτικοί συμβουλεύουν τις γυναίκες να μην κυκλοφορούν αργά τη νύχτα και να μη φορούν ρούχα που μπορεί να θεωρηθούν προκλητικά.

Άλλο πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στην περιοχή Punjab ήταν αυτό του ομαδικού βιασμού μιας δεκαοχτάχρονης στις 13 Νοεμβρίου. Το θύμα βρήκε το κουράγιο να καταθέσει στις αστυνομικές αρχές δύο εβδομάδες αργότερα, όμως η αντιμετώπιση που έλαβε ήταν υποτιμητική. Τελικά η νεαρή κοπέλα αυτοκτόνησε, ένα μήνα αργότερα.

Πηγή: www.lifo.gr

Προηγούμενο άρθροΠρωτοχρονιάτικα κάλαντα σε όλα τα χωριά των Σφακιωτών από το Φωτεινό
Επόμενο άρθροΛήγει αύριο η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας