Αρχική Άλλες ειδήσεις Κόσμος ΗΠΑ: Το 10χρονο κοριτσάκι που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στο Κογκρέσο

ΗΠΑ: Το 10χρονο κοριτσάκι που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στο Κογκρέσο

0

Ένα κοριτσάκι μόλις 10 ετών ήταν εκείνο που «έκλεψε την παράσταση» στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας το Ντόναλντ Τραμπ για την κατάσταση του έθνους.

Ο λόγος για την Γκρέις, η οποία έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο, καθώς πέρυσι διαγνώστηκε με καρκίνο του εγκεφάλου. Το συγκλονιστικό στην υπόθεση, είναι ότι η Γκρέις από την ηλικία των 4 ετών ακόμη, ήταν ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα του παιδικού καρκίνου και ζητούσε από τους φίλους της αντί να της αγοράζουν δώρα για τα γενέθλιά της, να ενισχύουν το παιδικό νοσοκομείο St. Jude. Δεν γνώριζε βέβαια τότε, ότι κάποια ημέρα θα ήταν και η ίδια ασθενής.
Όταν διαγνώστηκε με καρκίνο, άρχισε να υποβάλλεται σε ακτινοθεραπεία, ωστόσο παράλληλα ξεκίνησε μία εκστρατεία για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει πάνω από 40.000 δολάρια.
Η ευαισθησία, η αποφασιστικότητα και η γενναιότητά της δεν άφησαν ασυγκίνητο τον Αμερικανικό Οργανισμό κατά του παιδικού καρκίνου, που τον περασμένο Οκτώβριο της απένειμε το βραβείο Gold Herb Ribbon.
Η 10χρονη Γκρέις εμφανίστηκε χθες στην ομιλία του Αμερικανού προέδρου, έχοντας στο πλευρό της την Μελάνια Τραμπ και το χαμόγελό της «αιχμαλώτισε» τα φλας των φωτογράφων και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στους παρισταμένους.
Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην Γκρέις κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επισημαίνοντας ότι η 10χρονη αποτελεί μία «μεγάλη έμπνευση για όλους» και κάλεσε τους Αμερικανούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, δίνοντας μάχη κατά του παιδικού καρκίνου.

Προηγούμενο άρθροΟ Τηλυκράτης προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του
Επόμενο άρθροΗ μεσογειακή διατροφή «ασπίδα» για 50 ασθένειες!