Αρχική Άλλες ειδήσεις Κόσμος Αυτομόλησαν δέκα πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας

Αυτομόλησαν δέκα πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας

0
image001 copy

image001 copy

Άρθρο από το επίσημο πρακτορείο της Ρωσίας, Ιντερφάξ.

Μέρος των πλοίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας, εθελοντικά εγκατέλειψε τη βάση στη Σεβαστούπολη, ανέφεραν από την ηγεσία της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας. Στη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, περίπου 10 πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τη βάση της Σεβαστούπολης Φυσικά κανείς δεν τους εξανάγκασε σε αυτό.», – δήλωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ο εκπρόσωπος της ηγεσίας της Κριμαίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη μετάβαση των ξεχωριστά στρατεύσιμων και στρατιωτικών τμημάτων στην πλευρά της Δημοκρατίας της Κριμαίας, κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν σημειώθηκε κανένας πυροβολισμός, «κάποιοι πέρασαν στην πλευρά της Κριμαίας από τα στρατιωτικά τμήματα και κάποιοι από το στράτευμα της Ουκρανίας , εγκατέλειψαν τη θέση τους, φεύγοντας» –ανέφερε ο αξιωματούχος.

Ο συνομιλητής των δημοσιογράφων ανέφερε, ότι γύρω στις 17¨00 ώρα τοπική, στη Σεβαστούπολη, θα πραγματοποιηθεί η τελετή της ορκωμοσίας των στρατιωτών που αυτομόλησαν στην πλευρά της Κριμαίας, καθώς και θα πραγματοποιηθεί και η συνάντησή τους με την ηγεσία της Δημοκρατίας της Κριμαίας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Sergei Aksenov ανέφερε, ότι οι αρχές της Κριμαίας αρχές προτίθενται να κάνουν χρήση βίας κατά των τμημάτων του ουκρανικού στρατού και των ανδρών ασφαλείας, οι οποίοι δεν επιθυμούν να υπακούσουν στις αρχές της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας “Όλοι οι στρατιωτικοί που εμπνέονται από πατριωτικά αισθήματα συνεργάζονται μαζί μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτικών τμημάτων και των δυνάμεων ασφαλείας πέρασαν στην πλευρά του λαού, της Αυτονομίας της Κριμαίας. Όλους τους υπόλοιπους, τους θερμοκέφαλους, οι οποίοι θέλουν να προβάλλουν αντίσταση με τη χρήση πυροβόλων όπλων, προειδοποιούμε, ότι θα πρέπει να αναλογιστούν τις συνέπειες του νόμου», ανέφερε στον αέρα, στο κανάλι “Ρωσία 24”.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Αυτονομίας, συμπλήρωσε επιπλέον, ότι «οι εκπρόσωποι των δυνάμεων ασφαλείας θα χρησιμοποιήσουν την επιβολή βίας, σε όσους δεν θέλουν να συνεργαστούν με τις επίσημες αρχές»

Την Κυριακή ο επικεφαλής του Άνωτατου Συμβουλίου της Κριμαίας, Vladimir Κonstantinov δήλωσε σε συνέντευξη τύπου, ότι «οι αρχές της χερσονήσου δεν υπόκεινται στη νέα κεντρική εξουσία του Κιέβου»-ανέφερε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κοινοβουλίου της Κριμαίας ταυτόχρονα ανακοίνωσε, τι θα αναζητήσει ο λαός της Κριμαίας κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος. «Και στη βάση αυτή σχεδιάζουμε να οικοδομήσουμε μια σχέση με την κεντρική κυβέρνηση σε συμβατικές αρχές », – δήλωσε ο Konstantinov. Σύμφωνα με τον ίδιο, αύριο θα συγκληθεί το προεδρείο του κοινοβουλίου, στο οποίο θα προταθεί η αλλαγή της ημερομηνίας του δημοψηφίσματος για τις 30 Μαρτίου, το οποίο νωρίτερα ήταν προγραμματισμένο για τις 25 Μαΐου.

Στην παράκληση των δημοσιογράφων να διευκρινίσει, ποιοι νόμοι έχουν ισχύ στην Κριμαία, ο Κonstantinov απάντησε: «Εμείς επιδιώκουμε να εφαρμόσουμε το Σύνταγμα της Κριμαίας και μέχρι τη σημερινή ημέρα δεν παραβιάσαμε κανένα σημείο».

Ο Konstantinov, επίσης ανακοίνωσε την ετοιμότητα των αρχών της Κριμαίας για την παροχή ευρείων αρμοδιοτήτων στους εκπροσώπους της Ταταρικής διασποράς στη Κριμαία.

«Στη σύνταξη του νέου Συντάγματος της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στους Τατάρους της Κριμαίας αυτές τις αρμοδιότητες, τις οποίες δεν είχαν ποτέ. Τηρούμε την αρχή, ως προς το εξής: Εμείς – οι κάτοικοι της Κριμαίας από κοινού πρέπει να λύσουμε τα προβλήματά μας», – είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Μετάφραση από τα ρωσικά Δημήτρης Τσαγγαριώλος.

Προηγούμενο άρθροΗ ιστορία μέσα από τα βιβλία – Το φαινόμενο του Φασισμού
Επόμενο άρθροΠροκήρυξη εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας