Αρχική Άλλες ειδήσεις Κόσμος Οι πιο πλούσιοι τουρίστες

Οι πιο πλούσιοι τουρίστες

1
kinezoi touristes

kinezoi touristes

Ξόδεψαν συνολικά 102 δισεκατομμύρια δολάρια!

H εικόνα των τουριστικών γκρουπ με Κινέζους να κατακλύζουν όλους τους δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου, ακόμα και της Ελλάδας, γίνεται όλο και πιο κοινή τον τελευταίο καιρό. Δεν περιμέναμε, όμως, οι Κινέζοι όχι μόνο να είναι οι περισσότεροι, αλλά και οι καλύτεροι τουρίστες! Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) οι Κινέζοι τουρίστες ξόδεψαν περισσότερα από κάθε άλλον λαό το 2012, αφού οι συνολικές τους δαπάνες… εκτός έδρας έφτασαν τα 102 δισεκατομμύρια δολάρια!

Η Κίνα είναι πια και επισήμως η πιο αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά κι αυτό όχι μόνο για τον τεράστιο πληθυσμό της, αλλά και τα όσα αυτός ο τουριστικός πληθυσμός είναι διατεθειμένος να ξοδέψει. Οι Κινέζοι τουρίστες οκταπλασιάστηκαν από το 2000 (από συνολικά δέκα εκατομμύρια έφτασαν τα 83 εκατομμύρια), όμως άλλαξε και η συμπεριφορά τους. Δεν αγοράζουν μόνο σουβενίρ, όπως έκαναν παλιά, αλλά ψάχνουν πολυτελή προϊόντα και κυρίως στην Ευρώπη «επενδύουν» σε ρούχα και κοσμήματα. Το εντυπωσιακό είναι ότι σε κάθε Κινέζο τουρίστα αντιστοιχούν περίπου 1.230 δολάρια για ψώνια! Και η κορυφή δεν έχει όρια, καθώς μέχρι το 2015 περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Κινέζοι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με τους υπολογισμούς.

Το μυστικό βρίσκεται στην υπερβολική φορολογία των ξένων προϊόντων μέσα στο κινέζικο έδαφος. Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο, είναι πιο φθηνό για τον Κινέζο καταναλωτή πολυτελών αγαθών να επιβαρυνθεί εισιτήριο, διαμονή και άλλα έξοδα σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για να αγοράσει ένα ακριβό ρολόι ή μια ακριβή τουαλέτα από το να την παραγγείλει από ένα κατάστημα του Πεκίνου ή της Σαγκάης. Η κινέζικη κυβέρνηση έχει φτάσει, μάλιστα, στο σημείο να ενθαρρύνει αυτά τα ταξίδια, αφού τονίζει ότι οι τουρίστες είναι μια «ήρεμη δύναμη» και η παρουσία Κινέζων σε όλα τα μέρη του κόσμου μπορεί μόνο να την ωφελήσει.

Πολύ σημαντική ήταν και η αύξηση της ρώσικης τουριστικής αγοράς, που βρίσκεται στην Πέμπτη θέση της σχετικής λίστας με συνολικά έξοδα 42,8 δισεκατομμύρια δολάρια για αγορές. Οι υπόλοιπες «μεγάλες δυνάμεις» είναι σχεδόν όπως τις περιμέναμε, τα στοιχεία δεν έκρυβαν εκπλήξεις. Στη δεύτερη θέση είναι οι Γερμανοί τουρίστες, με ελάχιστη διαφορά από τους Αμερικάνους και την πεντάδα συμπληρώνουν οι Βρετανοί.

Κίνα 102 δις δολάρια
Γερμανία 83,8 δις δολάρια
ΗΠΑ 83,7 δις δολάρια
Μεγ.Βρετανία 52,3 δις δολάρια
Ρωσία 42,8 δις δολάρια
Γαλλία 38,1 δις δολάρια
Καναδάς 35,2 δις δολάρια
Ιαπωνία 28,1 δις δολάρια
Αυστραλία 27,6 δις δολάρια
Ιταλία 26,2 δις δολάρια
Σιγκαπούρη 22,4 δις δολάρια
Βραζιλία 22,2 δις δολάρια
Βέλγιο 21,7 δις δολάρια
Χογκ Κογκ 20,5 δις δολάρια
Ολλανδία 20,2 δις δολάρια

Πηγή: flowmagazine.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Κούβα δημιουργεί τέσσερα εμβόλια κατά του καρκίνου
Επόμενο άρθροΜαζική συγκέντρωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Λευκάδα