Αρχική Άλλες ειδήσεις Κόσμος Έγκριση για αποστολή ρωσικού στρατού στην Ουκρανία

Έγκριση για αποστολή ρωσικού στρατού στην Ουκρανία

0
Russian T-80 Tanks

Russian T-80 Tanks

Οι γερουσιαστές ενέκριναν τη χρήση ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κριμαία.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ψήφισε ομόφωνα τη διάταξη, σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται η πρόταση του ρώσου προέδρου Βλαδημίρ Πούτιν για την εισαγωγή ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας.
Η διάταξη πέρασε για συζήτηση προκαταρκτικά στις επιτροπές του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου για την ασφάλεια και των εξωτερικών υποθέσεων, όπου αυτή προτάθηκε προς συζήτηση.

Στη διάταξη γίνεται λόγος, ότι το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας επιτρέπει στο Βλαδημίρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.Το Έγγραφο τίθεται σε ισχύ από σήμερα.

Στην ομιλία της προς τους γερουσιαστές η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Valentina Matvienko, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία παρατηρείται η κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και οι διώξεις των ανθρώπων για πολιτικούς, θρησκευτικούς, εθνικούς και άλλους λόγους.

Αυτή η εθνικιστική ρητορική που ακούγονταν από τους αρχηγούς του Μαϊντάν, οι αποφάσεις που αυτοί έλαβαν, μας έπεισαν ότι υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατη η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η παραπέρα κλιμάκωση θα βυθίσει το αδελφό κράτος στο χάος, προς το οποίο δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι, με όλο το σεβασμό προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε η Matvienko.

Πολλοί από τους γερουσιαστές που συμμετείχαν στη συζήτηση, εξέφρασαν την ιδέα για εξωτερική ανάμιξη στην υπόθεση της Ουκρανίας δυτικών δυνάμεων, προεξεχόντων των Ηνωμένων Πολιτειών. Με τη σειρά τους, πρότειναν στο Βλαδημίρ Πούτιν να ανακαλέσει τον πρέσβη της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ως ιδιότητα νότας διαμαρτυρίας για την ανάμειξη αυτού του κράτους στις υποθέσεις της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της επιτροπής του Συμβουλίου Ομοσπονδίας της Συνταγματικής Νομοθεσίας A|ndrei Klishas ανέφερε στους γερουσιαστές, ότι στην άνω βουλή έφτασε μια αναφορά από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος καταδικάζει τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας και υποστηρίζει τις κυβερνητικές αρχές της Κριμαίας οι οποίες απευθύνθηκαν στη Ρωσία για βοήθεια.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας υπογράμμισε ότι γνωρίζει την ενέργεια των αρχών της Δημοκρατίας της Κριμαίας να απευθυνθούν στη Ρωσία και καταδικάζει τους σφετεριστές της εξουσίας στο Κίεβο ότι προσπαθούν δια της βίας να ορίσουν τους δικούς τους κανόνες και στη Κριμαία. Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς υποστηρίζει την κίνηση των αρχών της Δημοκρατίας της Κριμαίας, υπογράμμισε ο γερουσιαστής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γκριγκόρι Kαράσιν, με τη σειρά του σημείωσε ότι η κυβέρνηση η οποία σχηματίστηκε στη διάρκεια του Μαϊντάν συνεχίζει να ασκεί την επιβολή βίας κατά το σχηματισμό των δομών ασφαλείας της χώρας.

Οι άνθρωποι φοβούνται, βρίσκονται σε διαρκή φόβο τρεις μήνες με τα έκτροπα και την ανομία, τα οποία έλαβαν πρώτα χώρα στο κέντρο του Κιέβου και τώρα μεταδίδονται σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας. Ανησυχούμε για την κατάσταση στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας, όπου σε αντιστοιχία με τη διεθνή συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας βρίσκεται ο ρωσικός στόλος της Μαύρης θάλασσας, όπως επίσης και το γεγονός ότι εκεί ζει πληθυσμός ενάμισι εκατομμυρίων ρώσων, αλλά και ο απλός λαός, οι κοντινοί σε εμάς άνθρωποι.
Και η αντιμετώπισή τους από τις αρχές του Κιέβου εγείρει πολλά ερωτηματικά, σημείωσε ο Karasin.

Σύμφωνα με τα λόγια του, η συμφωνία των γερουσιαστών για τη χρήση των ενόπλων δυνάμεων σημαίνει, ότι ο πρόεδρος έχει λυμένα τα χέρια του τώρα, εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμά του ακαριαία. Είμαι πεπεισμένος, ότι η Διεθνής Κοινότητα και οι χώρες οι οποίες πρωτύτερα ενέργησαν υπό την ιδιότητα του μεσάζοντα για τη κατάσταση, θα βοηθήσουν και θα ασκήσουν τις ενέργειες αυτές ώστε η κατάσταση στο Κίεβο να επιστρέψει στην κανονική συνταγματική της πορεία, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Μετάφραση από τα ρωσικά Δημήτρης Τσαγγαριώλος.

Εφημερίδα Ιζβέστια  http://izvestia.ru/

Προηγούμενο άρθροΠιο κοντά στην Α2 η Δόξα Λευκάδας
Επόμενο άρθροΦωτορεπορτάζ από το 1st Nydri Street Party