Αρχική Άλλες ειδήσεις Κόσμος Στους 21 οι νεκροί από τις πολικές θερμοκρασίες που φτάνουν και -49

Στους 21 οι νεκροί από τις πολικές θερμοκρασίες που φτάνουν και -49

0
φωτο από διαδίκτυο

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από το πολικό ψύχος που πλήττει μεγάλο τμήμα των ΗΠΑ, προκαλώντας θερμοκρασίες που φτάνουν τους -49 βαθμούς κελσίου.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 21, καθώς εννέα άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στο Σικάγο, λόγω του ψύχους ή εξαιτίας τραυματισμών που οφείλονται στην κακοκαιρία. Στο νοσοκομείο του John H. Stroger Jr εισήχθησαν τουλάχιστον 25 άνθρωποι με κρυοπαγήματα, όπως δήλωσε ο γιατρός Στάθης Πουλακίδας, ενώ οι γιατροί χρειάστηκε να προχωρήσουν ακόμη και σε ακρωτηριασμούς δακτύλων σε ορισμένες περιπτώσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αρχές έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους των μεσοδυτικών πολιτειών να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους εάν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος, καθώς κινδυνεύουν με σοβαρά κρυοπαγήματα εάν εκτεθούν έστω και 10 λεπτά στις πολικές θερμοκρασίες.
Οι άστεγοι και οι εκτοπισμένοι διατρέχουν τους μεγαλύτερους κινδύνους και οι δημοτικές αρχές στο Σικάγο και άλλες πόλεις αποφάσισαν να ανοίξουν θερμαινόμενους χώρους για να τους υποδεχθούν.
Προβλήματα παρουσιάστηκαν για δεύτερη ημέρα και στις πτήσεις, λόγω του ψύχους και των σφοδρών ανέμων, αναγκάζοντας τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν πάνω από 2.000 πτήσεις. Περισσότερο επηρεάστηκε το Σικάγο, με 700 πτήσεις να ακυρώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο Ο’Χέιρ.
Τις επόμενες ημέρες, πάντως, η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει λίγο, σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Τελευταία φορά που μία τέτοια μάζα παγωμένου αέρα έπληξε τις ΗΠΑ, ήταν πριν από 20 χρόνια.

Προηγούμενο άρθροΈνας τραυματίας σε τροχαίο με όχημα του στρατού
Επόμενο άρθροΑντετοκούνμπο για Τσιτσιπά: Θα γίνει Greek Freak του τένις!