Αρχική Άλλες ειδήσεις Με μεγάλη επιτυχία η διημερίδα «Παιδί, Οικογένεια και Σχολείο»

Με μεγάλη επιτυχία η διημερίδα «Παιδί, Οικογένεια και Σχολείο»

0

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο αμφιθέατρο του Δημοτικού σχολείου Νυδριού οι εργασίες της διημερίδας με θέμα: «Παιδί, Οικογένεια και Σχολείο», που απευθυνόταν σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η διημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο Σχολικής Συμβούλου 1ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Π.Ε. Λευκάδας και το Δημοτικό σχολείο Νυδριού και έλαβε χώρα την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017.

Οι εργασίες ξεκίνησαν την πρώτη ημέρα με την ομιλία του κ. Μαυρογιώργου Γιώργου, Ομότιμου Kαθηγητή Παιδαγωγικής στο Tμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Iωαννίνων, με θέμα: «Το εννιάχρονο υποχρεωτικό σχολείο στη δίνη μιας παρατεταμένης κρίσης». Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και στη συνέχεια προβλήθηκε η ταινία «Το καναρινί ποδήλατο», την οποία και παρακολούθησαν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές. Η ταινία άρεσε ιδιαίτερα και αποτέλεσε έναυσμα για νέα συζήτηση που ολοκληρώθηκε  μετά τις 9 μ.μ.

Η δεύτερη ημέρα των εργασιών ξεκίνησε με την ομιλία της κ. Κουρή Φωτεινής, Προϊσταμένης Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων νήσων, με θέμα: «Η σημασία της Συνεργασίας Σχολείου και Οικογένειας στην Ολόπλευρη Ανάπτυξη του Μαθητή». Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν έκδηλο και αξίζει να σημειωθεί ότι την εισήγηση παρακολούθησαν και πολλοί μαθητές του σχολείου.

Στη συνέχεια η κ. Κιτσάκη Βασιλική, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Λευκάδας εισηγήθηκε το θέμα: «Τα ναι και τα όχι στις σχέσεις γονέων και παιδιών», ενώ o κ. Τίγκας Γιώργος, εκπαιδευτικός ΠΕ 70 στο Δημοτικό σχολείο Νυδριού, μίλησε για την «Αξία του παιχνιδιού στη ζωή και τη μάθηση των παιδιών».

Ακολούθησε βιωματική εξοικείωση του κοινού, εκπαιδευτικών και γονέων, με τα επιτραπέζια παιχνίδια. Την επίδειξη ανέλαβαν μαθητές του σχολείου και τον συντονισμό είχε ο κ. Τίγκας. Η εμπειρία αυτή φάνηκε ιδιαίτερα διασκεδαστική και χαροποίησε πολύ όσους συμμετείχαν.  

Η βραδιά έκλεισε με τον πιο όμορφο τρόπο. Οι συνάδελφοι Γιώργος Τίγκας και Ξενοφώντας Στραγαλινός συνόδευσαν μουσικά την παρέα σε κέντρο της περιοχής του Νυδριού, μετά το πέρας των εργασιών.  

Τα σχόλια των συμμετεχόντων ήταν θετικά και η ευχή κοινή για συνέχιση παρόμοιων δράσεων και στο μέλλον.

 

Γραφείο Σχολικής Συμβούλου 1ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Π.Ε. Λευκάδας

Δημοτικό σχολείο Νυδριού

Προηγούμενο άρθροΑρνητική η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο
Επόμενο άρθροΝίκος Βαρότσης: Δεν έχει καμία σχέση η Λευκάδα με τις έρευνες για υδρογονάνθρακες