Αρχική Άλλες ειδήσεις Michael Schumacher: Ένας χρόνος μετά το σοβαρό ατύχημα

Michael Schumacher: Ένας χρόνος μετά το σοβαρό ατύχημα

0

michael-schumacher-ski-accident

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα, 29 Δεκεμβρίου, από το πολύ σοβαρό ατύχημα που υπέστη ο Michael Schumacher, καθώς έκανε σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων. Ο Γερμανός πρώην πιλότος της Formula 1, βρισκόταν μαζί με τον 14χρονο γιο του Mich, με τον οποίο έκανε σκι ανάμεσα στις 2 χαραγμένες διαδρομές του χιονοδρομικού κέντρου, με συνέπεια να αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια στην πορεία του.

Αρχικά σκόνταψε σε έναν μεγάλο βράχο και χάνοντας την ισορροπία του, προσέκρουσε με το σώμα του σε 2 πιο μικρές πέτρες.

Το μοιραίο χτύπημα φέρεται να ήρθε σε μία τρίτη πέτρα, στην οποία εξακοντίστηκε με το κεφάλι, με συνέπεια να ραγίσει το κράνος που τον προστάτευε και να τραυματιστεί σοβαρά. Η βοήθεια στο σημείο του ατυχήματος ήταν άμεση, το ίδιο και η αερομεταφορά του Γερμανού στο νοσοκομείο του Μουτιέ, όπου αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Λίγο μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ ο Schumacher υποβλήθηκε σε πρώτη επέμβαση, ενώ την αμέσως επόμενη μέρα, τα θετικά αποτελέσματα των αξονικών επέτρεψαν στους γιατρούς να προχωρήσουν και σε δεύτερη επέμβαση, αφαιρώντας ένα ακόμα αιμάτωμα. Το τραγικό συμβάν οδήγησε μάλιστα την βρετανική “Daily Mail” σε μια λεπτομερή ανάλυση του χρονικού του ατυχήματος.

Οι πρώτες ημέρες της νοσηλείας του Schumacher ήταν ιδιαίτερα κρίσιμες για τη ζωή του, με την οικογένεια, τους φίλους και θαυμαστές του να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα όλες τις εξελίξεις και να περιμένουν συνεχή ενημέρωση από τους θεράποντες ιατρούς.

photo-of-accident640

Η πρώτη φωτογραφία από το ατύχημα
Τρεις ημέρες μετά από το ατύχημα και συγκεκριμένα την 1 Ιανουαρίου του 2014, η γερμανική “Bild” δημοσιοποίησε την πρώτη φωτογραφία από το σημείο του ατυχήματος. Στην εν λόγω φωτογραφία φαίνονται οι διασώστες που έχουν σπεύσει στο πλευρό του άτυχου Γερμανού, με το ελικόπτερο να περιμένει.

Τα ιατρικά ανακοινωθέντα τις πρώτες ημέρες του ατυχήματος ήταν ιδιαίτερα συχνά, με τους θεράποντες ιατρούς να παραχωρούν σε ορισμένες περιπτώσεις συνεντεύξεις Τύπου, με τις οποίες ενημέρωναν τον κόσμο για την πορεία της υγείας του 45χρονου.

Ανήμερα των γενεθλίων του, στις 3 Ιανουαρίου, οι θαυμαστές του Michael Schumacher εκδήλωσαν για πολλοστή φορά τη λατρεία τους προς το πρόσωπό του, αποφασίζοντας να κάνουν ολονυχτία στο νοσοκομείο που δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.

Η γυναίκα του, Corinna, ο πατέρας του Rolf, και ο αδελφός του Ralf βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, με την σύζυγό του μάλιστα να ζητά από τα ΜΜΕ να σεβαστούν τις δύσκολες στιγμές που περνά η οικογένεια και να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της στις 7 Ιανουρίου ανέφερε: “Παρακαλώ πολύ αφήστε μας να δώσουμε τον αγώνα μας μαζί με τον Michael. Είναι σημαντικό για εμάς να αφήσετε τους γιατρούς και το νοσοκομείο να κάνουν τη δουλειά τους. Να εμπιστεύεστε τις επίσημες ενημερώσεις τους και να φύγετε από το νοσοκομείο. Σας παρακαλώ πολύ, αφήστε την οικογένεια μας να δώσει τον αγώνα της με ησυχία”.

Ενώ το ιατρικό επιτελείο του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ τηρούσε σιγή ιχθύος σχετικά με την πορεία της υγείας του Schumacher, o πρώην γιατρός της F1, Gary Hartstein, μοιραζόταν συχνά πυκνά τις γνώσεις του μέσω του προσωπικού blog του, αναλύοντας τη μετεγχειρητική πορεία του Γερμανού. Παράλληλα, η στήριξη που έλαβε από τους φίλους της Formula 1 και μη ήταν και εξακολουθεί να είναι συγκινητική. H τελευταία ομάδα του Γερμανού, η Mercedes φέρει στο μονοθέσιό της μήνυμα στήριξης στον “Schumi”.

Στις 30 Ιανουαρίου, η μάνατζερ του Schumacher, Ζάμπινε Κεμ επιβεβαίωσε πως ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται σεδιαδικασία αφύπνισης, ένα μήνα μετά από το ατύχημα που υπέστη κάνοντας σκι στο Μεριμπέλ.

Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα χωρίς κάποια επίσημη ενημέρωση, στις 13 Απριλίου, η Κεμ εμφανίστηκε στην εκπομπή του γερμανικού δικτύου ARD, η οποία ήταν αφιερωμένη στην πορεία της υγείας του Schumacher. Το σημαντικότερο από όσα είπε η ήταν πως υπάρχουν μικρά σημάδια βελτίωσης, όμως ούτε οι θεράποντες ιατροί μπορούσαν να προβλέψουν πώς θα εξελιχθεί η κατάστασή του Γερμανού.

Μόλις 55 κιλά ο Schumacher
Μετά από έξι μήνες στην εντατική o Schumacher είχε σημαντική απώλεια βάρους, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου ζύγιζε μόλις 55 κιλά.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λοζάνης για να συνεχίσει την αποθεραπεία του, καθώς η σύζυγός του, Corrina, ήθελε να βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι τους στην Ελβετία, προκειμένου να μπορούν να επισκέπτονται τα τα παιδιά τους και βέβαια ο πατέρας του, ο Ralf και τα αδέρφια του.

Κλινική αποκατάστασης το σπίτι του
Τον περασμένο Σεπτέμβρη, η Corrina πήρε ακόμα μία σημαντική απόφαση, μετέτρεψε το σπίτι τους στην Γενεύη σε κλινική αποκατάστασης προκειμένου ο Γερμανός να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον, δίπλα σε αγαπημένα του πρόσωπα. Στην κλινική βρίσκεταιι προσωπικό 15 ανθρώπων, γιατρών, νοσηλευτών, βοηθών, φυσιοθεραπευτών, οι οποίοι παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα και περίθαλψη στον 45χρονο, σε συνδυασμό με τα σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί στην οικία του.

“Ένα μεγάλο μέρος της ομάδας που παρακολουθεί τώρα τον Michael έχει εκπαιδευτεί από τους ειδικούς μας. Συνεχίζουμε την φροντίδα του, παραμένουμε συνεργάτες και θα είμαστε στη διάθεσή του”, είχε αναφέρει σε δηλώσεις η εκπρόσωπος της κλινικής της Λοζάνης.

Το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειας
Το Νοέμβριο η επίσημη ιστοσελίδα του Michael Schumacher απέκτησε και πάλι “ζωή” για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Γερμανού πιλότου.

Η οικογένεια του όπως είχε ανακοινώσει από την Τετάρτη (12/11), δημοσίευσε ένα ευχαριστήριο γράμμα, προς όλους τους φίλους τους “Schumi” που στάθηκαν δίπλα του και τον στήριξαν όλους αυτούς τους μήνες.

“Οι ευχές σας μας δίνουν κουράγιο. Eξακολουθούν να έρχονται καθημερινά ευχές ανάρρωσης για τον Michae και η έκταση της συμπαράστασης εξακολουθεί να μας αφήνει άφωνους. Το μόνο που μπορούμε να επαναλάβουμε, είναι ένα ευχαριστώ, που δίνετε μάχη μαζί με αυτόν και με εμάς. Παραμένουμε αισιόδοξοι και ελπίζουμε τα καλύτερα για τον Michael.

Η δύναμή σας μας βοηθά, να συνεχίσουμε να τον υποστηρίζουμε στον αγώνα του”, καταλήγει το μήνυμα το οποίο συνυπογράφουν η σύζυγος του Schumacher και τα παιδιά του.

Πληροφορίες με το… σταγονόμετρο
Όλο αυτό το διάστημα οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι ελάχιστες, καθώς η οικογένεια του δεν επιτρέπει να βγει τίποτα προς τα έξω, παρά μόνο οι ανακοινώσεις ευγνωμοσύνης για τη συμπαράσταση των απανταχού θαυμαστών του Γερμανού πρώην πιλότου της Formula 1.

Ο Schumacher συνεχίζει να δίνει μάχη για να επανέλθει και πάλι δυνατός, έχοντας τις οι ευχές όλων να βγει για ακόμα μία φορά νικητής, όπως έκανε και στους αγώνες της Formula 1.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και link στο contra.gr

 

 

Προηγούμενο άρθροΗλίας Βρεττός: «Με την Ευαγγελία τελειώσαμε»
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Λευκάδας