Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιβάλλον Σεμινάρια για τα αιθέρια έλαια των επτανησιακών αρωματικών φυτών στη Λευκάδα

Σεμινάρια για τα αιθέρια έλαια των επτανησιακών αρωματικών φυτών στη Λευκάδα

0
thymari

thymari

Η αντιμικροβιακή δράση του αιθέριου ελαίου του θυμαριού σε τυροκομικά προϊόντα.

 

26 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο σεμινάρια στη Λευκάδα για την αντιμικροβιακή δράση των αιθέριων ελαίων των επτανησιακών αρωματικών φυτών

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συνεχίζει τα σεμινάρια που βασίζονται στις έρευνες του Τμήματος Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων, σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος & Οικολογίας, και τα οποία απευθύνονται σε επιστήμονες, επαγγελματίες, καλλιεργητές και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο για τις ιδιότητες των επτανησιακών αρωματικών φυτών.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 και ώρα 19:00, στις αίθουσες του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Φιλοσόφων & Τζεβελέκη, Λευκάδα) διοργανώνεται σεμινάριο με θέμα:

Η αντιμικροβιακή δράση του αιθέριου ελαίου του θυμαριού

σε τυροκομικά προϊόντα

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν τα ευρήματα από τις συνεχιζόμενες έρευνες των επιστημόνων του Τμήματος για την αντιμικροβιακή δράση του αιθέριου ελαίου του θυμαριού σε σχέση με την αναστολή ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών σε τυροκομικά προϊόντα.

Την ίδια ημέρα και ώρα 17:00 θα προηγηθεί το σεμινάριο που λόγω κακών καιρικών συνθηκών είχε αναβληθεί τον Φεβρουάριο, με θέμα:

Η αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση των αιθέριων ελαίων

των φυτών Μυρσίνη και Δάφνη

Σε αυτό θα παρουσιαστούν τα ευρήματα των ερευνών πάνω στον προσδιορισμό των αντιμικροβιακών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων των αιθέριων ελαίων των δύο φυτών. Τα συστατικά που περιέχονται σε αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν στην τεχνολογία τροφίμων και φαρμάκων για την παρασκευή σκευασμάτων με ισχυρή δράση εναντίον των μικροοργανισμών και για την ενίσχυση του οργανισμού απέναντι σε καρδιαγγειακά και άλλα νοσήματα.

Τα σεμινάρια είναι ανοιχτά σε κάθε ενδιαφερόμενο και προσκαλούνται να παραβρεθούν όλα τα μέλη και οι φορείς της τοπικής κοινωνίας. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η σε βάθος διερεύνηση της πλούσιας και μοναδικής επτανησιακής χλωρίδας, με σκοπό τον εντοπισμό πρωτότυπων και σύγχρονων πρακτικών εφαρμογών, που θα συντελέσουν στην αύξηση της παραγόμενης προστιθέμενης αξίας στα Ιόνια Νησιά μέσα από την εκμετάλλευση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Καθηγητής Ιωάννης Σαμαράς

Πληροφορίες: 26710-29115 (Εργαστήριο Τμήματος Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων), www.teiion.gr

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

 

Προηγούμενο άρθροΟ εμίρης του Κατάρ αγόρασε νησί στο Ιόνιο
Επόμενο άρθρο160.000 ‘έξυπνοι΄ μετρητές σε Ξάνθη, Λέσβο και Λευκάδα από τη ΔΕΗ