Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιβάλλον Πραγματοποιήθηκε στην Λευκάδα το σεμινάριο Bio-Olea

Πραγματοποιήθηκε στην Λευκάδα το σεμινάριο Bio-Olea

0
image006

image006

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργάνωσε στη Λευκάδα την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 σεμινάριο με τίτλο: «Το έργο Bio-Olea και η παραγωγική διαδικασία των προϊόντων της ελιάς», με έμφαση στη διαχείριση των υγρών αποβλήτων των ελαιοτριβείων και απευθυνόταν πρωτίστως σε ελαιοτριβείς.

Την επόμενη, Σάββατο 12 Απριλίου 2014 ακολούθησε εργαστήρι με τίτλο: «Προϊόντα Ελιάς: Βελτίωση ποιότητας και οργανοληπτική αξιολόγηση» που απευθυνόταν πρωτίστως σε ελαιοπαραγωγούς. Την έναρξη των εκδηλώσεων χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θεόδωρος Βερύκιος.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν στο Ξενοδοχείο IONION STAR στη Λευκάδα, στο πλαίσιο του έργου “Bio-Olea: Χρήση των βιοφαινολών από τα προϊόντα του είδους Olea Europea – Ελιές, Παρθένο Ελαιόλαδο και Υγρά Απόβλητα Ελαιοτριβείων» και αποσκοπούν στην ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου της ελιάς για τους στόχους, τις δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου σε σχέση με την παραγωγική διαδικασία και τη βελτίωση της ποιότητας.

image008

Σε συνέχεια των δράσεων του έργου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα διοργανώσει προσεχώς τα αντίστοιχα σεμινάρια και θεματικά εργαστήρια στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά που θα απευθύνονται κυρίως σε ελαιοπαραγωγούς και ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων. Οι εκδηλώσεις της Ζακύνθου έχουν προγραμματιστεί για τις 2 & 3 Μαΐου 2014.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις του παρέχονται από την ιστοσελίδα του έργου www.bio-olea.eu, καθώς και μέσω facebook (Bio-Olea Project)

image002

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και από εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013”

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση από τον Σύλλογο Συνταξιούχων Δημοσίου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΓιώργος Καλούδης και Πραξιτέλης Σούνδιας στην αγορά της Λευκάδας