Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιβάλλον Οι αφίσες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό της Medasset

Οι αφίσες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό της Medasset

0
phoca thumb l 1

phoca thumb l 1

Με έμπνευση από το θαλάσσιο περιβάλλον.

Mε αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών δράσης και λειτουργίας του MEDASSET το 2013, διοργανώσαμε Διαγωνισμό Αφίσας για σπουδαστές και απόφοιτους του ΑΚΤΟ που διήρκησε από 14/11 – 14/12/2012. Σκοπός μας, η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα και το περιβάλλον στη Μεσόγειο. Από τις 48 συμμετοχές, 25 αφίσες διακρίθηκαν από πενταμελή Κριτική Επιτροπή για να εκτεθούν στο χώρο “Περιβάλλον και Πολιτισμός” στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από 14 Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου 2013.

Η επιτροπή που αξιολόγησε και επέλεξε τα 25 έργα που θα αποτελέσουν την Έκθεση καθώς και τα 5 που θα λάβουν βραβεία* και έπαινο, αποτελούνταν από τους: Πρόεδρο της Ένωσης Γραφιστών Τζανέτο Πετροπουλέα, γλύπτρια Βένια Δημητρακοπούλου, Δημιουργικό Διευθυντή της εταιρίας XL Αdvertising Communication Μιχάλη Λαγό, Εκδότρια του ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟΥ και Μέλος του ΔΣ του MEDASSET, Αλέξα Αποστολάκη, Γενική Γραμματέα του MEDASSET Άννα Σταματίου.

Δείτε τις αφίσες στο Medasset.gr

Οι επόμενες μέρες είναι οι πιο σημαντικές για την εκστρατεία για τον τερματισμό της υπεραλίευσης.

Η υπεραλίευση έχει καταστροφικές συνέπειες για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα, συμπεριλαμβανόμενης και της θαλάσσιας χελώνας, αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες που εξαρτώνται για την επιβίωσή τους από την καλή κατάσταση των ιχθυαποθεμάτων.

Στις 6 Φεβρουαρίου οι 754 ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν για τον βασικό κανονισμό της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής. Οι ευρωπαϊκές θάλασσες κάποτε αφθονούσαν από ζωή. Τώρα είναι η στιγμή οι πολίτες να δείξουν την υποστήριξή τους προς μια ριζική αλλαγή που θα αναστρέψει την κακοδιαχείριση δεκαετιών.
Πάρε μέρος κι εσύ:

Στείλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ή χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook.

«Τουίταρε» ή άφησε στον «τοίχο» ενός Έλληνα ευρωβουλευτή ένα μήνυμα. Δες για παράδειγμα τις θέσεις του δικτύου OCEAN2012 ή απλά ζήτησέ τους: ‘Στις 6 Φεβρουαρίου, Γράψτε Ιστορία, Τερματίστε την Υπεραλίευση’

«Τουίταρε» ή «πόσταρε» στον «τοίχο» ενός έλληνα ευρωβουλευτή μια εικόνα. Στο τέλος αυτού του email σου δίνουμε μερικές ιδέες (κάνε κλίκ πάνω στις εικόνες). Ή τύπωσε την ατομική κάρτα, γράψε το όνομα σου, φωτογραφίσου με την κάρτα και μοιράσου την!

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί μέσα από τη διαδραστική εφαρμογή Paint A Fish. Ζωγράφισε ένα ψάρι ή άλλο θαλάσσιο είδος και βοήθησέ μας να δημιουργήσουμε μια εικονική θάλασσα, γεμάτη ζωή. Ήδη περισσότερες από 9.000 ζωγραφιές ψαριών έχουν αποσταλεί απευθείας στους Ευρωβουλευτές ζητώντας τους να σταματήσουν το άδειασμα των θαλασσών μας.

Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές: Χ. Αγγουράκης (www), Κ. Αρσένης (T / FB), Μ. Γιαννάκου (T), Σ. Δανέλλης (T), Δ. Δρούτσας (www), Μ. Κόππα (T / FB), Γ. Κουμουτσάκος (T / FB), Ρ. Κράτσα (T/ FB), Χ. Παλιαδέλη (www), Γ. Παπανικολάου (T / FB), Γ. Παπαστάμκος (T / FB), Α. Ποδηματά (FB), Κ. Πουπάκης (T/ FB), Σ. Ράπτη (www), Ν. Σαλαβράκος (www), Θ. Σκυλακάκης (FB), Γ. Σταυρακάκης (www), Ι. Τσουκαλάς (T/FB), Ν. Τζαβέλα (www), Γ. Τούσσας (www), Ν. Χουντής (FB), Ν. Χρυσόγελος (T / FB).

Προηγούμενο άρθροΟι νέες προβολές του Δημοτικού Κινηματογράφου
Επόμενο άρθροΑυξημένη κατά πολύ η κατάθεση πινακίδων στην Εφορία Βόνιτσας