Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιβάλλον 800 νησιωτικοί υγρότοποι σε ένα κλικ!

800 νησιωτικοί υγρότοποι σε ένα κλικ!

0
wwf

wwf

H νέα δυναμική βάση δεδομένων του WWF.

803 υγρότοποι, 75 νησιά, 9 χρόνια δουλειάς, χιλιάδες φωτογραφίες, 104.000 στρέμματα υγροτοπικών εκτάσεων, τεράστιος όγκος γεωγραφικής και όχι μόνο πληροφορίας… σε ένα μόνο κλικ!

Αυτό είναι το Υγροτόπιο, η νέα δυναμική βάση δεδομένων μας, μέσα από την οποία ο χρήστης έχει τη δυνατότητα για ένα διαδικτυακό ταξίδι στα νησιά της χώρας μας και πιο συγκεκριμένα, στα πλέον απειλούμενα οικοσυστήματά τους, τους υγρότοπους. Έτσι, όλοι οι πολίτες αλλά και ειδικότερα όσοι ασχολούνται με την εκπαίδευση, την έρευνα, την προστασία και τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας, αποκτούν ένα χρήσιμο εργαλείο πληροφορίας για τα οικολογικά αυτά διαμάντια, εμπλουτισμένο με στατιστικά, γεωγραφικά και άλλα δεδομένα, χαρτογραφικές απεικονίσεις, καθώς και αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες.

Επιπλέον με το Υγροτόπιο παρέχουμε ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια πολιτών, φορέων και αρμόδιων υπηρεσιών στη μάχη για ουσιαστική προστασία των νησιωτικών υγρότοπων, επιδιώκοντας τη συμβολή τους στην ορθολογική διαχείριση των ευθραύστων αυτών οικοσυστημάτων. Ένα όπλο απαραίτητο, καθώς παρά το μεγάλο πρώτο βήμα της υπογραφής – τον Ιούνιο του 2012 – του Π.Δ. για την προστασία 380 μικρών νησιωτικών υγρότοπων, οι περιπτώσεις υποβάθμισης συνεχίζονται καθημερινά, τόσο σε αυτούς, όσο και στους μεγαλύτερους.

Το WWF Ελλάς θα συνεχίσει και αυτή τη χρονιά τις δράσεις του κινητοποιώντας πολίτες και διεκδικώντας την πλήρη και άμεση εφαρμογή των σχετικών διατάξεων για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

Η δημιουργία του Υγροτόπιου αποτέλεσε μια από τις δράσεις του προγράμματος του WWF Ελλάς «Προστασία των Νησιωτικών Υγρότοπων της Ελλάδας», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το MAVA Fondation pour la Nature.

Δείτε τη φωτοθήκη που αφορά τη Λευκάδα [εδώ]

Προηγούμενο άρθροΠαρελθόν από τον Τηλυκράτη ο προπονητής και δέκα ποδοσφαιριστές
Επόμενο άρθροΓληγοράκια 2013