Αρχική Άλλες ειδήσεις Νέα περίοδος στις σχέσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τη γειτονική Αλβανία

Νέα περίοδος στις σχέσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τη γειτονική Αλβανία

0

SYNANTHSH ME PERIFEREIARXH VLORA3

Επίσκεψη στις περιφέρειες Αργυροκάστρου και Αυλώνας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΠΙΝ με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο.

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ

Τηλ.: 26610-39606

Email:grafeio_typou@pin.gov.gr

 

Κέρκυρα 11.03.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα περίοδος στις σχέσεις ΠΙΝ με τη γειτονική Αλβανία

Επίσκεψη στις περιφέρειες Αργυροκάστρου και Αυλώνας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΠΙΝ με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπ. Γαλιατσάτος,  ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα και δικτύων περιφερειών  Γ. Φοντάνας,  ο εντεταλμένος περιφ. σύμβουλος για  προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας Γ. Κουλούρης και η εντεταλμένη περ. σύμβουλος για θέματα τύπου Μ.Μοσχάτ

Ο περιφερειάρχης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι  συναντήθηκαν  με την περιφερειάρχη Αργυροκάστρου Ζαμίρα Ράμι και τους συνεργάτες της, αρμόδιους για τα προγράμματα διασυνοριακής  συνεργασίας, μέλη  του περιφερειακού συμβουλίου, του εμπορικού επιμελητηρίου και της διεύθυνσης αρχαιοτήτων .

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις δυνατότητες συνεργασίες που δίνονται για τις δύο περιφέρειες σε αρκετούς τομείς.

Κατά την τοποθέτησή του  ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι «στόχος της ΠΙΝ είναι μέσα από τις συχνές επαφές των περιφερειών να  διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις υγιούς  συνεργασίας,  που θα οδηγήσει  στην αποτύπωση συγκεκριμένων προτάσεων για το καλό των πολιτών των  περιοχών αυτών μέσω των διασυνοριακών προγραμμάτων 2014-2020».

«Τα προγράμματα που μπορούμε να προχωρήσουμε από κοινού,  μας ενδιαφέρει να είναι αποδοτικά και τα χρήματα που θα διατεθούν να έχουν συγκεκριμένο αποτέλεσμα και κυρίως διάρκεια», τόνισε με έμφαση ο Θ. Γαλιατσάτος.

Επίσης  παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα Ελλάδα Αλβανία 2014-2020 και οι άξονες που περιλαμβάνει αλλά και οι προτεραιότητες   της περιφέρειας Ιονίων Νήσων,   όπως το περιβάλλον, η  αποκατάσταση, προστασία και διαχείριση προστατευόμενων  περιοχών natura, η διαχείριση καταστροφών, η  προώθηση βιώσιμης ανάπτυξης και μεταφορών, η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, ο πολιτισμός, οι  φυσικοί πόροι και η διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς

Τόσο η περιφερειάρχης Αργυροκάστρου όσο και οι συνεργάτες της ευχαρίστησαν την αποστολή της περιφέρειας για τη διάθεση συνεργασίας και δεσμεύτηκαν να υπάρξουν και νέες συναντήσεις προκειμένου να καθοριστεί ένα κοινό πλαίσιο αναπτυξιακών προτάσεων.

Σε θερμό κλίμα και η συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αυλώνας

Η αντιπροσωπεία της ΠΙΝ έτυχε θερμής υποδοχής και από τον περιφερειάρχη Αυλώνας Σαμπρίτ Ντανάτζ και τους συνεργάτες του. Ο Σ. Ντανάτζ επεσήμανε ότι υπάρχουν  πολλά σημεία σύγκλισης μεταξύ των δύο περιφερειών για την συνέχιση των προγραμμάτων και τη δημιουργία νέων προτάσεων ενώ ο Θ. Γαλιατσάτος υπογράμμισε ότι οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της  ΠΙΝ  το επόμενο διάστημα θα  κωδικοποιήσουν  τις προτάσεις αυτές,  οι οποίες θα αξιολογηθούν από κοινού προκειμένου οι δύο περιφέρειες να επιλέξουν αυτές με την μεγαλύτερη ωφέλεια για τους κατοίκους τους.

Και οι δύο συναντήσεις με τους περιφερειάρχες Αργυροκάστρου και Αυλώνας έγιναν σε θερμό κλίμα ενώ και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για μια σειρά νέων επαφών που θα οδηγήσουν στην επιλογή προγραμμάτων που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τους πολίτες των  συνεργαζόμενων περιφερειών.

SYNANTHSH ME PERIFEREIARXH ARGYROKASTROY SYNANTHSH ME PERIFEREIARXH VLORA2 SYNATHSH ME PERIFEREIARXH VLORA

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Θ. Γαλιατσάτου με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο
Επόμενο άρθροΕκδρομή του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου του Νομού Λευκάδας