Αρχική Άλλες ειδήσεις Ο Τσίπρας εγκαινίασε την Ιόνια Οδό: Τα έργα αυτά ανήκουν στους πολίτες

Ο Τσίπρας εγκαινίασε την Ιόνια Οδό: Τα έργα αυτά ανήκουν στους πολίτες

0

Στην κεντρική εκδήλωση για τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού -στο 198,8 χλμ.- βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η Ιόνια Οδός είναι ένα στρατηγικό έργο για όλη την Ελλάδα για την Ήπειρο και αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας στην ευρύτερη περιοχή, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας την Ιόνια Οδό.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι: «Τα έργα αυτά ανήκουν στους πολίτες. Τα έργα αυτά άρχισαν τέσσερις κυβερνήσεις πριν από εμάς. Μέσα σε 2,5 χρόνια επανεκκινήσαμε τα έργα, τηρήσαμε τα χρονοδιαγράμματα και ολοκληρώσαμε την Ιόνια Οδό».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως: «Με εντατική και σκληρή διαπραγμάτευση πετύχαμε δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωσή του έργου, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον».

Μιλώντας για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου ο πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η λειτουργία της Ιόνιας Οδού φέρνει πιο κοντά την ΕΕ και τα δυτικά Βαλκάνια στην Ελλάδα ταυτόχρονα φέρνει πιο κοντά και την Ήπειρο με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο Αλέξης Τσιπρας έκανε αναφορά στο σημαντικό αγαθό της οδικής ασφαλείας, τονίζοντας πως η χώρα μας κατείχε ορισμένα από τα πιο θλιβερά ρεκόρ, που οφείλονταν -πέραν από την οδική συμπεριφορά- και στο κακό οδικό δίκτυο. Χαρακτήρισε τους δρόμους «καρμανιόλες» που κόστισαν τη ζωή πολλών ανθρώπων.

«Επισημάνω ότι η συμβολή της Ιόνιας Οδού στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής θα μεγιστοποιηθεί έαν ενταχθεί σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό περιφερειακής ανάπτυξης» είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στη σύνδεση με Πρέβεζα και Αγρίνιο.

«Στο επόμενο διάστημα θα ξανάεπισκεφτώ την Ήπειρο για να συζητήσουμε όλοι, στα πλαίσια του Περιφερειακού Συνεδρίου», ανακοίνωσε και πρόσθεσε πως «θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για περιφερειακές υποδομές και παραγωγικές δυνατότητες σε αυτούς τους τομείς στην ευρύτερη περιοχή».

«Η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού ανοίγει προοπτικές ανάπτυξης και του τουρισμού για τα Γιάννενα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «εκ των πραγμάτων τα Γιάννενα γίνονται κόμβος και μέσω του αεροδρομίου» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Λύσαμε ένα χρόνιο πρόβλημα για τις εγκαταστάσεις του ανεφοδιασμού και θα έρχονται πτήσεις τσάρτερ για ανεφοδιασμό».

«Η χώρα βρίσκεται για τα καλά σε πορεία εξόδου από την οικονομική κρίση», είπε ο Αλέξης Τσιπρας και αναφέρθηκε στο κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Στόχος είναι η νέα Ελλάδα να είναι απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος, μια Ελλάδα που θα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και θα σχεδιάζει το μέλλον για τους νέους ανθρώπους» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως οι νέοι άνθρωποι «μπορούν να αντλήσουν από τα πλεονεκτήματα της χώρας και να μείνουν εδώ η και να επιστρέψουν όσοι έχουν φύγει».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι η εμπέδωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και επανέλαβε πως η χώρα αλλάζει σελίδα και προχωρά η ανάκαμψη με όρους δίκαιης ανάπτυξης.

Πηγή

Προηγούμενο άρθροΕκδρομή του ΑΣΛ Φίλανδρου στο Μαρόκο
Επόμενο άρθροΔόξα Λευκάδας: Ανακοίνωσε τον Καμπουρίδη