Αρχική Άλλες ειδήσεις «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ»,

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ»,

0

Την Τρίτη 17 Μαΐου 2022, ο Δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον, εκπρόσωπο της Μ. & Χ. ΜΑΚΡΥΠΟΥΛΙΑΣ ΟΜΟΡΥΘΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ανάδοχο του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ», π/υ 74.400,00€, και θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις κάλυψης αναγκών πυροπροστασίας.

Το έργο αφορά καθαρισμούς με χρήση καταστροφέα ή και εργατών, (απομάκρυνση θάμνων, δένδρων και φυτών που φράσουν τους δρόμους και εμποδίζουν την κυκλοφορία), ισοπέδωση και διαμόρφωση των δρόμων με χρήση JCB ή φορτωτή, και όπου απαιτείται «εξυγίανση» σημείων με κατάλληλο υλικό οδοστρωσίας.

Η επέμβαση περιλαμβάνει τις Δημοτικές Ενότητες Απολλωνιών, Καρυάς και Σφακιωτών στις τοπικές κοινότητες που αναφέρονται κάτωθι:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΩΝ
Τοπικές Κοινότητες Βασιλικής, Αγίου Πέτρου, Αγίου Ηλία, Αθανίου, Σύβρου, Νικολή, Χορτάτων, Βουρνικά, Δραγάνου, Κομηλιού, Ευγήρου, Κοντάραινας, και Μαραντοχωρίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΥΑΣ
Τοπικές Κοινότητες Καρυάς, Εγκλουβής και Πηγαδησάνων.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ
Τοπικές Κοινότητες Λαζαράτων, Ασπρογερακάτων, Δρυμώνα, Καβάλου, Πινακοχωρίου, Σπανοχωρίου και Εξάνθειας.

Συνεχίζουμε με παρεμβάσεις ουσίας λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατεύσουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς τις ζωές των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση στη Λέσχη Ανάγνωσης
Επόμενο άρθρο18η Μαΐου Διεθνής Ημέρα Μουσείων