Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Αυτοψία στα έργα αποκατάστασης από το σεισμό του 2015 στη Λευκάδα πραγματοποίησε...

Αυτοψία στα έργα αποκατάστασης από το σεισμό του 2015 στη Λευκάδα πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

0

Αυτοψία στον νοτιοδυτικό οδικό άξονα της Λευκάδας πραγματοποίησε χθες, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Θεόδωρο Χαλικιά.

Ο κ. Γαλιατσάτος επιθεώρησε τα δυο μεγάλα έργα αποκατάστασης από το σεισμό της Λευκάδας στις 17-11-2015 ,συνολικού π/υ 3.250.000 ευρώ και αφορούν μεταξύ άλλων σε κατασκευή τοιχίων, πρανών, ασφαλτικών έργων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, διαγραμμίσεις, οριζόντιες και κάθετες σημάνσεις.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε αρχικά το έργο που εκτελέστηκε στο οδικό τμήμα ΠΟΝΤΙ-ΑΓ.ΠΕΤΡΟΣ- ΚΟΜΗΛΙΟ, π/υ 1.100.000 ευρώ και εν συνεχεία το οδικό τμήμα ΧΟΡΤΑΤΑ- ΚΟΜΗΛΙΟ-ΔΡΑΓΑΝΟ-ΑΘΑΝΙ-ΝΗΡΑ, π/υ 2.150.000 ευρώ, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών.

Ο κ.Γαλιατσάτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων, καθώς το μεν πρώτο έχει ολοκληρωθεί, ενώ το δεύτερο αναμένεται να τελειώσει σε δυο μήνες. Τα δυο έργα ξεκίνησαν να κατασκευάζονται στα μέσα του 2016.

«Αλλάζουμε την εικόνα της περιοχής, δημιουργούμε συνθήκες καλύτερες από την προ σεισμού περίοδο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, υπό τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, με τη συμμετοχή του κ.Χαλικιά και των Τεχνικών Υπηρεσιών. Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των εργασιών για την αντιπλημμυρική προστασία αλλά και θέματα που αφορούν σε συντηρήσεις οδικού δικτύου.

Προηγούμενο άρθρο3.500.000€ για την παράκαμψη Καλαμιτσίου, στη Λευκάδα
Επόμενο άρθροΕννέα άτομα συνελήφθησαν στην Λευκάδα την προηγούμενη εβδομάδα