Αρχική Άλλες ειδήσεις Χαιρετισμός Δημάρχου για την Ένωση των Επτανήσων 2022

Χαιρετισμός Δημάρχου για την Ένωση των Επτανήσων 2022

0

Διπλή γιορτή η σημερινή, καθώς ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τα Ιόνια Νησιά, μαζί και η Λευκάδα μας, εορτάζουν τα 158 χρόνια από την Ένωσή τους με την μητέρα Ελλάδα.

Η ριζοσπαστική βούληση του Επτανησιακού λαού εμπεριέχεται στην διακήρυξη περί Ενώσεως Ψηφίσματος της 9ης Βουλής της Επτανήσου:

«Επειδή η ανεξαρτησία, η κυριαρχία και η εθνικότητα εκάστου λαού είναι δικαιώματα φυσικά και απαράγραπτα. Επειδή ο λαός της Επτανήσου, ως απαρτίζων μέρος αναπόσπαστον της Ελληνικής φυλής, στερείται σήμερον της πραγματικής του απόλαυσης και εξασκήσεως των τοιούτων δικαιωμάτων. Επειδή προς τοις άλλοις εξέλειψαν πλέον αι αφορμαί ένεκα των οποίων ετέθη υπό την Αγγλικήν προστασίαν, δυνάμει συνθήκης εις την οποίαν ουδεμίαν ποτέ έδωκε συγκατάθεσιν.

Επειδή τέλος μερίς τις της Ελληνικής φυλής, εις την οποίαν ανήκει δηλαδή η απελευθερωθείσα Ελλάς, ανέκτησε τα κυριαρχικά και τα εθνικά αυτής δικαιώματα. Δι’ όλα ταύτα η ελευθέρα Βουλή των αντιπροσώπων της Επτανήσου διακηρύττει ότι η ομόθυμος στερρά και αμετάτρεπτος θέλησις του Επτανησιακού Λαού είναι η ανάκτησις της ανεξαρτησίας και η ένωσις αυτού με το λοιπόν Έθνος του, την απηλευθερωμένην Ελλάδα».

Η αποχώρηση των Άγγλων από τα Επτάνησα δικαίωσε τους αγώνες των προγόνων μας και η ενσωμάτωσή μας στον εθνικό κορμό επέδρασε θετικά στην πνευματική και πολιτιστική πορεία της Ελλάδας. Η διαφύλαξη δε της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας αποτελεί διαχρονικό χρέος μας, και ζητούμενο έως και σήμερα για εκατομμύρια ανθρώπους.
Χρόνια Πολλά στα Ιόνια Νησιά.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Λευκάδας
Χαράλαμπος Δ. Καλός

Προηγούμενο άρθροΜεγάλης Κλίμακας Άσκηση για την Αντημετώπιση Δασικής Πυρκαγιάς θα Πραγματοποιθεί την Τρήτη 24 Μαΐου
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε ο 10ος Πράσινος Ημιμαραθώνιος Λευκάδας