Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Συζήτηση για το ΕΣΠΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Λευκάδα

Συζήτηση για το ΕΣΠΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Λευκάδα

0
espa

espa

Ενημέρωση από την Περιφερειακή Ενότητα Ιονίων Νήσων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού Κέρκυρα 30 Ιουνίου 2014
49100, Κέρκυρα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Λευκάδα στις 27 και 28 Ιουνίου 2014, συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων στην πρώτη του συνεδρίαση μετά τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση.

Σε αποκλειστική συνεδρίαση στις 28 Ιουνίου 2014, συζητήθηκε το Νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την Περίοδο 2014-2020, όπου ενημερώθηκαν όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι για το περιεχόμενό του.

Το νέο Επιχειρησιακό – Πρόγραμμα 5ο ΕΣΠΑ ή ΣΕΣ είναι προϊόν διετούς εργασίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, της Διαχειριστικής Αρχής, της Αυτοδιοίκησης, του Δικτύου Παραγωγών , Επιμελητηρίων, της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, του ΤΕΙ, Ειδικών Μελετητών και άλλων Φορέων. Μέσα από συνέδρια, ημερίδες και συναντήσεις εργασίας της ομάδας σχεδιασμού προγράμματος και επιτροπής διαβούλευσης.
Η σύνταξη του νέου ΕΣΠΑ στηρίχθηκε σε κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι κοινές για όλα τα κράτη μέλη των τριών εγκυκλίων που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα αυτό οφείλουμε να το υποβάλλουμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι 17 Ιουλίου 2014, προκειμένου να τύχει σχετική έγκριση για να έχει η Περιφέρεια μας έγκαιρα πρόγραμμα.

Ο κ. Θ. Γαλιατσάτος, είχε ενημερωθεί τόσο από τον κ. Σπύρου, αλλά και από την Διαχειριστική Αρχή για τον τρόπο που σχεδιάστηκε το Νέο ΕΣΠΑ.
Επίσης ο κ. Σπύρου από δημοκρατική ευαισθησία έκρινε σκόπιμο και ζήτησε από τον κ. Γαλιατσάτο να υπάρχει και η δική του σύμφωνη γνώμη πριν υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επροτάθει μάλιστα από τον κ. Σπύρου, να γίνει συνάντηση με το Υπουργείο Ανάπτυξης για να διευκρινιστούν οι όποιες απορίες που πιθανόν να υπάρξουν και να γίνουν οι σχετικές προσθήκες μέχρι τις 17 Ιουλίου 2014.
Παρά ταύτα στην Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 28 Ιουνίου 2014 στην Λευκάδα ο κ.Γαλιατσάτος ως Περιφερειακός Σύμβουλος αλλά και ως νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, δήλωσε κατά την σχετική ψηφοφορία ότι απέχει.

Την στάση του αυτή ο κ. Σπύρου την χαρακτήρισε ανεύθυνη και προσχηματική και ότι αποτελεί προάγγελος για τα προβλήματα που τυχόν θα υπάρξουν στην χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο επόμενο διάστημα .

Προηγούμενο άρθροΤα ζώδια από την Ζαΐρα
Επόμενο άρθροΠαρουσίαση Zumba στο Νυδρί