Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Η μεγαλύτερη σεισμική δράση της τελευταίας 40ετίας στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη σεισμική δράση της τελευταίας 40ετίας στην Ελλάδα

0
4307-21

4307-21

Ευθ. Λέκκας: Θα συνεχιστεί για μήνες η μετασεισμική δραστηριότητα.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ Η ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Ευθ. Λέκκας: Η μεγαλύτερη σεισμική δράση της τελευταίας 40ετίας στην Ελλάδα
Δεν συνδέονται οι σεισμοί της Κεφαλονιάς με του Πατραϊκού

Ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας), καθηγητής, Ευθύμιος Λέκκας, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια διευκρινίσεων στελεχών του υπουργείου Υποδομών για τα μέτρα αρωγής των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς, υποστήριξε ότι η πιθανότητα εκδήλωσης ενός σεισμού παρόμοιου με τους δυο προηγούμενους είναι μικρή, παρά το γεγονός ότι η μετασεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Σημείωσε ότι έχουμε να κάνουμε με τη μεγαλύτερη σεισμική δράση που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια και προσέθεσε ότι έχουν καταγραφεί υπερβάσεις του αντισεισμικού κανονισμού.

Όσον αφορά τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή Ελάτειας-Αμφίκλειας, υποστήριξε ότι αυτοί οι σεισμοί του όρους «Καλλίδρομο» είναι μετασεισμοί από τη σεισμική δράση του περασμένου Αυγούστου. Σημείωσε πως όλοι αυτού του είδους οι σεισμοί, τόσο στη Ζάκυνθο όσο και στο «Καλλίδρομο», αλλά και στον Πατραϊκό Κόλπο δεν συνδέονται με την Κεφαλονιά.

Επίσης ο κ. Λέκκας υποστήριξε ότι έως τώρα δε έχει παρατηρηθεί σεισμική διέγερση σε άλλον εστιακό χώρο στην περιοχή του νησιού.

Πηγή: patrastimes.gr

Προηγούμενο άρθροΈρχονται και στη Λευκάδα οι «έξυπνοι» μετρητές στα ρολόγια της ΔΕΗ
Επόμενο άρθροΟ χάρτης σεισμικής επικινδυνότητας της Ελλάδας