Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το έργο της διαπλάτυνσης διαύλου Λευκάδας

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το έργο της διαπλάτυνσης διαύλου Λευκάδας

0

P1010132Το εργοτάξιο του έργου «Διαπλάτυνση Διαύλου Λευκάδας», επισκέφθηκε την Τετάρτη 23/9/2015, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την πρόοδο των εργασιών. Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013 με προϋπολογισμό 24.171.233 ευρώ

Είχε προηγηθεί σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Λευκάδας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Χαλκιά, του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΠΙΝ Παναγή Ζησιμάτου, του τεχνικού συμβούλου του έργου κ. Φλώριου, εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ και υπηρεσιακών παραγόντων, όπου συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί και δόθηκαν από τον Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτο οι κατευθυντήριες γραμμές για την όσο το δυνατό ταχύτερη ολοκλήρωσή του.

P1010134Οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου στις αρχές του χρόνου είχαν φτάσει στο 20% και σήμερα το ποσοστό έχει ανέβει στο 65%, δήλωσαν οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας ενώ τόνισαν ότι ο ρυθμός τώρα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός με μόνο «αγκάθι» την μεταφορά της άμμου, όπου πρέπει να δοθεί λύση σε συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας, ο οποίος πρέπει να υποδείξει αδειοδοτημένη περιοχή.

Μικρότερης έκτασης προβλήματα αποτελούν η απαίτηση της ΔΕΔΔΗΕ για προκαταβολή των χρημάτων που αφορούν στα δίκτυα ηλεκτρικού, οι καθυστερήσεις στις αυτοψίες των υπηρεσιών της αρχαιολογίας και της υδρογραφικής, τα οποία πρέπει επίσης να λυθούν γρήγορα για να ολοκληρωθούν οι εργασίες που υπολείπονται πριν τον χειμώνα.

Και ο τεχνικός σύμβουλος του έργου συμφώνησε ότι οι ρυθμοί του έργου είναι καλοί και δήλωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια έως την 31η Δεκεμβρίου 2015, αν και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να προκύψει κάποια, έστω μικρή, παράταση της ολοκλήρωσης των έργων που εκτελούνται μέσω ΕΣΠΑ, ώστε να είναι σίγουρη κατά 100% η ολοκλήρωση του έργου.

Πάντως οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας δήλωσαν ότι περί τα μέσα Οκτωβρίου θα υπάρχει σαφής εικόνα για την πορεία ολοκλήρωσης των εργασιών, οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.

P1010130Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος ζήτησε εντατικοποίηση των εργασιών για την πλήρη ολοκλήρωση του έργου και παράλληλα να προβλεφθεί από τώρα ένας σχεδιασμός για την περίπτωση που δεν δοθεί τελικά παράταση του ΕΣΠΑ. Τόνισε ότι τα μικρά προβλήματα πρέπει να λυθούν κατά προτεραιότητα ενώ για το σημαντικό ζήτημα της εναπόθεσης της άμμου θα πρέπει να υπάρξει άμεσα συνεννόηση με το Δήμο Λευκάδας, που θα υποδείξει το μέρος.

Ο κ. Γαλιατσάτος ζήτησε να έχει διαρκή ενημέρωση για την πορεία του έργου και τόνισε ότι και οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα πρέπει να κινηθούν άμεσα για να ολοκληρωθεί το έργο, που λίμναζε για καιρό.

P1010140Τέλος εκτίμησε ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», συμφώνησε ότι «θα πρέπει να δοθεί παράταση για το ΕΣΠΑ ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα που εκτελούνται, μετά τη στασιμότητα 2-3 μηνών το καλοκαίρι» και δήλωσε ότι «θα βρίσκεται σε συνεννόηση με τη Διαχειριστική Αρχή για να εκτελεστούν όλες οι εργασίες τάχιστα».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
Τηλ.: 26613.61572
email: grafeio_typou@pin.gov.gr

Προηγούμενο άρθροΑνοίγει και πάλι το ξενοδοχείο Ionion Star
Επόμενο άρθροΝέα προγράμματα κατάρτισης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο