Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Μεγάλη κατολίσθηση στην Κρυοπηγή Πρέβεζας

Μεγάλη κατολίσθηση στην Κρυοπηγή Πρέβεζας [βίντεο]

0

Φοβούνται για την ζωή τους εδώ οι κάτοικοι της Κρυοπηγής Πρέβεζας, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και 15 μέρες η μεγάλη κατολίσθηση στην περιοχή.

Η κατολίσθηση ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου και μέχρι τώρα έχουν χαθεί περισσότερα από 800 στρέμματα που καλύπτονταν κυρίως με ελαιόδεντρα, ενώ καταστράφηκαν και οι δρόμοι πρόσβασης.

Μάλιστα, το κατολισθητικό φαινόμενο έχει εξαφανίσει δρόμους, γεφύρια, και κοντά στις 2.500 αιωνόβια ελαιόδεντρα. Το ρήγμα έχει μήκος πάνω από 500 μέτρα και πλάτος μεγαλύτερο από από 200 μέτρα.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο και προτείνουμε να γίνει μια εμπειριστατωμένη μελέτη, ώστε να θωρακιστεί η περιοχή για το μέλλον. Εκτιμούμε ότι θα απειλήσει σπίτια», λέει στο «Έθνος» ο προϊστάμενος του ΙΓΜΕ στην περιφερειακή ενότητα Ηπείρου, Ευάγγελος Νικολάου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι κάτοικοι φοβούνται τα χειρότερα και ζητούν να κηρυχθεί το χωριό τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Το βράδυ η Γη τρέμει και ακούμε υπόκωφους θορύβους. Κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα ανοίξει κάποιο άλλο μέτωπο», λέει ο Κώστας Γαραντζιώτης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων.

Να σημειωθεί πως η κατολίσθηση στους δυτικούς πρόποδες του Ζαλόγγου ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2017, αλλά η εξέλιξη του φαινομένου ήταν πολύ αργή.

Από το σημείο της κατολίσθησης περνούσε η παλιά εθνική οδός Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, που έχει καταστραφεί και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται πλέον μέσω της Καμαρίνας.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθρο131.404 πυροτεχνικά είδη κατασχέθηκαν την περίοδο του Πάσχα
Επόμενο άρθρο12 πράγματα που πρέπει να διαγράψετε από το Facebook