Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο Πρέσβης της Ουκρανίας

Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο Πρέσβης της Ουκρανίας

0
P3040590

P3040590

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κέρκυρα 4 Μαρτίου 2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού
49100, Κέρκυρα
Τηλ: 26610 – 26523

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ο Πρέσβης της Ουκρανίας

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Βλαδίμηρος Σκουρώφ, επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, ενώ χθες είχε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρήστο Σκούρτη.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Πρέσβη τόσο με τον Περιφερειάρχη όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας ήταν η εξέταση της δυνατότητας συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με Περιφέρεια της Ουκρανίας και στόχο ανταλλαγές, που θα ενισχύουν τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών.
Όπως επεσήμανε ο κ. Πρέσβης, η Περιφέρεια της Ουκρανίας που προτείνεται για συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εμφανίζει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με την Π.Ι.Ν. και μέσω ενός σχεδίου – που θα διαμορφωθεί από κοινού – θα γίνει προώθηση του Τουρισμού, του Πολιτισμού αλλά και εμπορικών συναλλαγών, όπως συμβαίνει ήδη με την Περιφέρεια Κρήτης.

«Αναγνωρίζω», είπε ο κ. Σκουρώφ στον Περιφερειάρχη, «τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και πιστεύω ότι μέσα από τις Περιφέρειες μπορούν να γίνουν ενισχυτικές συμπράξεις και για τους δυο λαούς», ενώ πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να γίνει σταδιακά.
Επίσης, αναφέρθηκε στην επιλογή των Ουκρανών για διακοπές στην Ελλάδα, που είναι δεύτερη – μετά την Τουρκία – σε προτιμήσεις.

Ο Περιφερειάρχης δέχτηκε τη δυνατότητα αυτής της συνεργασίας, αναφέρθηκε στην τουριστική έκθεση του Κιέβου όπου θα συμμετάσχει σε λίγες μέρες η Περιφέρεια Ι.Ν., καθώς και στην αεροπορική σύνδεση με τα Ιόνια Νησιά, που είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την έλευση τουριστών από την Ουκρανία.

Εξάλλου, θετικά βλέπει τη συνεργασία αυτή και ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, ο οποίος είχε συνομιλίες χθες με τον Πρέσβη, ενώ οι λεπτομέρειες αυτής της συνεργασίας θα συζητηθούν εκτενώς, με στόχο τα απτά αποτελέσματα.

Προηγούμενο άρθροΕπανέκδοση της εφημερίδας “Τσουκαλαδιώτικα”
Επόμενο άρθροΌλοι για για την Λευκάδα : Ανακοίνωση για την δίκη της Grecolio