Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Βυθίστηκε σκάφος ανοιχτά των Παξών. Αγνοούνται δύο Βρετανοί

Βυθίστηκε σκάφος ανοιχτά των Παξών. Αγνοούνται δύο Βρετανοί

0
at.preveza.paxoi

at.preveza.paxoi

Ξεκίνησαν από το Λιμάνι της Μεθώνης με προορισμό τις Συρρακούσες.

Στο Ιόνιο Πέλαγος σταμάτησε αναπάντεχα το ταξίδι για δύο Βρετανούς τουρίστες ηλικίας 50 και 67 ετών, οι οποίοι αγνοούνται από τις 4 Οκτωβρίου.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που επικοινώνησαν με τους οικείους τους, οι οποίοι στη συνέχεια έχασαν τα ίχνη τους και απευθύνθηκαν στις αρχές με αποτέλεσμα η Interpol να εκδώσει σήμα αναζήτησης των δύο Βρετανών.

Το απόγευμα της Παρασκευής φορτηγό πλοίο με σημαία Ρωσίας εντόπισε ανοιχτά των Παξών ημιβυθισμένο το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες και αμέσως ειδοποιήθηκε το Λινεναρχείο, ενώ το πρωί του Σαββάτου το πλοίο «ρυμουλκήθηκε» στο Λιμάνι της Πρέβεζας με τη συνδρομή αλιευτικού σκάφους, σκάφους του Λιμενικού Σώματος και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ανέλκυσή του για να διερευνηθεί το εσωτερικό του σκάφους. Το atpreveza.gr, σας παρουσιάζει αποκλειστικές φωτογραφίες από την διαδικασία της ανέλκυσης.

Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν άνδρες του Λιμεναρχείου Πρέβεζας βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ένα i-pad και ένας σκληρός δίσκος, ευρήματα τα οποία θα σταλούν για περαιτέρω διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, καθώς και κάποια έγγραφα τα οποία όμως ήταν σε κάκιστη κατάσταση, ώστε να μπορέσουν να αντληθούν στοιχεία.

Οι δύο Βρετανοί ξεκίνησαν από το Λιμάνι της Μεθώνης με προορισμό τις Συρρακούσες και μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πει τι ακριβώς συνέβη με τις αρχές να ερευνούν όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza, έχουν γίνει οι απαραίτητες επικοινωνίες των αρμόδιων αρχών, τόσο με το αστυνομικό τμήμα της αγγλικής πόλης, όσο και με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα, καθώς οι οικογένειες των δύο ανδρών τους αναζητούν. Ίσως μάλιστα σταλθεί και κάποιος πραγματογνώμονας, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να θεωρείται δεδομένο.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στην προανάκριση ίσως φανούν χρήσιμες και οι καταθέσεις των ναυτικών του ρωσικού πλοίου. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας, ώστε να καταθέσουν και οι Ρώσοι ναύτες, οι οποίοι βρίσκονται στο Τσιγκέλι Αλμυρού Βόλου.

Όπως προαναφέραμε, είναι παρακινδυνευμένο να μιλήσει κάποιος για το πως έγινε το ατύχημα, αν και ερευνάται και το γεγονός πως βρέθηκε σκοινί τυλιγμένο στην προπέλα του ιστιοφόρου.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες της 08-11-2013 η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, για εντοπισμό του Θ/Γ σκάφους «PULΑUTUGA»σημαίας Μεγ.Βρετανίας χωρίς επιβαίνοντες, από το M/V«VOLZHSKIYN49»σημαίας Ρωσίας, στη θαλάσσια περιοχή 15ν.μ. νοτιοδυτικά ν.Παξών. Το εν λόγω Θ/Γ σύμφωνα με έγγραφο της INTERPOL, αγνοείτο με δύο αλλοδαπούς άνδρες επιβαίνοντες από τις 05-10-2013.

Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή δύο πλωτά περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και το Α/Κ –ΕΠ/ΚΟ «ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Πρέβεζας 134, τα οποία εντόπισαν το ανωτέρω Θ/Γ . Πρώτες πρωινές ώρες της 09-11-2013 το «PULΑUTUGA»κατέπλευσε ρυμουλκούμενο από το «VOLZHSKIYN49» συνοδευόμενο από τα δύο πλωτά στη θαλάσσια περιοχή 2ν.μ. δυτικά του λιμένα της Πρέβεζας, όπου παρέμεινε αγκυροβολημέενο και αναποδογυρισμένο.

Με το πρώτο φως της ημέρας της 09-11-2013 έγινε προσπάθεια ρυμούλκησης του «PULAUTUGA» στο λιμένα της Πρέβεζας, από το Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ» Ν.Λ.294 με επιβαίνοντες προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής και επαγγελματία δύτη συνοδευόμενο από πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Μεσημβρινές ώρες ανελκύστηκε το εν λόγω Θ/Γ στο λιμάνι της πρέβεζας, όπου μετά από έρευνα που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στο εσωτερικό του σκάφους δεν εντοπίστηκαν επιβαίνοντες.

missing2

Έρευνες που διεξήχθησαν προς εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων είχαν αρνητικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με σχετική έρευνα του atpreveza, ο ένας αγνοούμενος είναι ο 67χρονος Μαρκ Μπάμφορντ και ο δεύτερος ο 50χρονος Νιλ Σμιθ. Οι δύο άνδρες έφυγαν με το σκάφος Pulau Tiga από τη Μεθώνη με προορισμό τις Συρρακούσες.

Αναφορικά με τον πρώτο, το www.atpreveza.gr είχε επικοινωνία με συγγενείς του που διαμένουν στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να βρεθούν τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα και την Πρέβεζα, για να έχουν σαφή πληροφόρηση για τα ευρήματα των αρχών.
Εντοπίσαμε τον κ. Τζέιμι Χαντ, ο οποίος είναι σύζυγος της κόρης του αγνοούμενου Μπάμφορντ και αναζητεί τα… ίχνη του πεθερού του στην Ελλάδα. Ο Χαντ είναι ιδιοκτήτης εκτυπωτικής-διαφημιστικής εταιρίας στην περιοχή του Leicestershire, όπου είναι και το σπίτι του Μαρκ Μπάμφορντ.

«Ο Μαρκ είναι ο πεθερός μου. Είναι συνταξιούχος, λατρεύει την ιστιοπλοϊα και τις περισσότερες ημέρες του χρόνου βρίσκεται στο εξωτερικό, μαζί με τη νέα του σύζυγο (είναι ξαναπαντρεμένος), την Αμάντα. Παλαιότερα δούλευε ως Σαμαρείτης και είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος.

Η Αμάντα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο σπίτι τους στο Hinckley, στην περιοχή του Leicestershire, αφού επέστρεψε από τις Συρρακούσες και τη Σικελία, όπου ανέμενε τον Μαρκ να φτάσει, αυτό δεν έγινε και τότε ξεκίνησαν όλα.

Ο Μαρκ είναι ένας έμπειρος ιστιοπλόος και την είχε κάνει και πάλι αυτή την πορεία στη θάλασσα πριν από περίπου δύο εβδομάδες».

Επιβεβαίωσε ακόμη πως η τελευταία επικοινωνία μαζί του έγινε στις 4 Οκτωβρίου.

Αντιθέτως για τον Νιλ Σμιθ, δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες.

Αναμένονται πάντως με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της προανάκρισης…

Τα τηλέφωνα των συγγενών είναι στη διάθεση του atpreveza, για όποιον μπορεί να τους βοηθήσει με κάποιο τρόπο.

Πηγή: atpreveza.gr

Προηγούμενο άρθροΤα ζώδια από την Ζαΐρα
Επόμενο άρθρο1 Χρυσό και 1 Χάλκινο Μετάλλιο για την ομάδα του Α.Σ. ΤΑΕ KWON DO Λευκάδας