Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Σε δημόσιο φορέα η διαχείριση των αεροδρομίων

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Σε δημόσιο φορέα η διαχείριση των αεροδρομίων

0

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων:

Σε δημόσιο φορέα με την συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων, η διαχείριση των αεροδρομίων

Εν όψει της εκδήλωσης που έχει αναγγείλει ότι θα πραγματοποιήσει η Fraport την Τρίτη 2/5/2017 στην Κέρκυρα, το Περιφερειακό Συμβούλιο, συνεπές με τις προηγούμενες αποφάσεις του, εκφράζει την αντίθεση του στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και την αναζήτηση ερεισμάτων στην τοπική κοινωνία.

Οι συμπολίτες και οι συμπολίτισσες της Κέρκυρας , αλλά και της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου και όλου του Ιονίου, γνωρίζουν ήδη πόσο βλαπτική για τα τοπικά συμφέροντα και γενικότερα την οικονομία της χώρας είναι η «λεόντειος» σύμβαση που υπέγραψε το ελληνικό κράτος με την συγκεκριμένη εταιρεία, απεμπολώντας και τις αυτοδύναμες δυναμικές ευκαιρίες ανάπτυξης και τον δημόσιο-λαϊκό έλεγχο σε ένα δημόσιο αγαθό ,όπως είναι τα 14 αεροδρόμια της χώρας.  

  • Γνωρίζουν ήδη ότι η περίφημη «επένδυση» στηρίζεται σε πόρους και ελληνικών τραπεζών ,που όμως έχουν επανειλημμένα ανακεφαλαιοποιηθεί  από τον ιδρώτα και το στέρημα του ελληνικού λαού!
  • Γνωρίζουν ήδη ότι οι τιμές των εισιτηρίων  στις τοπικές αεροπορικές γραμμές αυξήθηκαν σε μια μέρα κατά 30% , αμέσως μόλις ανέλαβε η Fraport ,λόγω της επιβολής υψηλών τελών στα αεροδρόμια!
  • Γνωρίζουν ήδη ότι επιχειρείται η επέκταση του αεροδρομίου της Κέρκυρας με καταπάτηση κάθε έννοιας οικολογικής, περιβαλλοντικής και οικιστικής ευαισθησίας και νομιμότητας στην περιοχή!
  • Γνωρίζουν ήδη ότι ολόκληρες περιοχές, κατοικημένες και με σημαντική οικονομική ανάπτυξη, άνω των 300 στρεμμάτων, επαπειλούνται με απαλλοτρίωση γύρω από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, απαλλοτρίωση που θα κληθεί να πληρώσει το ελληνικό δημόσιο!
  • Και γνωρίζουν ακόμη ότι κάθε μέρα που περνάει ,όλο και θα αποκαλύπτεται το αντιλαϊκό και αντιαναπτυξιακό πρόσωπο αυτής της συμφωνίας «παραχώρησης», που ισοδυναμεί με πλήρη παράδοση της ελληνικής τουριστικής οικονομίας, της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας σε μια ημικρατική (!) γερμανική εταιρεία!

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εμμένει στην θέση του για διαχείριση των αεροδρομίων από δημόσιο φορέα με την συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Τέλος, το Π.Σ. εκφράζει την άποψη ότι απαιτείται η ενεργοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης για την διερεύνηση επανειλημμένων δημοσιευμάτων του τύπου σχετικά με τις μεθοδεύσεις για την μεταβίβαση των κρατικών αεροδρομίων στην Fraport και την αμφισβητούμενη νομιμότητα τους.

Προηγούμενο άρθροΨάχνεις δουλειά στην Λευκάδα;
Επόμενο άρθροΣυνάξεις προσευχής υπέρ φωτισμού και ενισχύσεως των εξεταζομένων νέων