Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Ιόνιο: Νησιωτική Περιφέρεια ή Ηπειρωτική Ελλάδα;

Ιόνιο: Νησιωτική Περιφέρεια ή Ηπειρωτική Ελλάδα;

0

Δ. ΚΑΡΥΔΗΣ

Eισήγηση του Δημήτρη Καρύδη, Περιφερειακού Συμβούλου της πλειοψηφίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                     Κέρκυρα 4 Μαρτίου 2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού
49100, Κέρκυρα
Τηλ: 26610 – 26523

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ιόνιο: Νησιωτική Περιφέρεια ή Ηπειρωτική Ελλάδα;

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την εισήγηση του Δημήτρη Καρύδη, Περιφερειακού Συμβούλου της πλειοψηφίας, με θέμα: ΙΟΝΙΟ: ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ή ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ;

Η εισήγηση του Δημ. Καρύδη

Σε δύο μήνες περίπου από σήμερα οι πολίτες της Επτανήσου θα γιορτάσουν τα εκατόν σαράντα εννέα χρόνια της ένωσης με την Ελλάδα.
Προφανώς, δεν είχαμε αντιληφθεί ότι για την Ελληνική Πολιτεία αυτή η ένωση δεν έγινε ποτέ με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας, το αντίθετο προφανώς συνέβη.
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 29 Σεπτεμβρίου 2012 ένα από τα θέματα ήταν «Εφαρμογή της νησιωτικής πολιτικής στο Ιόνιο», και το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ αυτής της εισήγησης.
Δυστυχώς, ενώ έχουν περάσει από τότε πέντε μήνες, όχι μόνο δεν έλαβε η πολιτεία υπ’ όψιν αυτή την απόφαση μας, αλλά πριν από μερικές ημέρες ήρθε να μας υπενθυμίσει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών δεν αποτελεί προτεραιότητα αλλαγής πολιτικής με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας, γιατί με αφορμή την εξαίρεση των υπαλλήλων του Αιγαίου από την εφεδρεία, αλλά και την επιδότηση των παραγόμενων τοπικών προϊόντων στα νησιά του Αιγαίου ύψους 19 εκατ. ευρώ το χρόνο, δεν είναι μόνο άδικη και βλαπτική αυτή η πολιτική για τα νησιά του Ιονίου, είναι καταφανώς και αντισυνταγματική. Θέλουν μόνο τον πλούτο μας.
Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι, αν αρκεί να παίρνουμε αποφάσεις και να απαιτούμε τα αυτονόητα. Είναι προφανές ότι αυτό δεν αρκεί, γιατί απλά δεν μας ακούν, είμαστε μακριά δεν φτάνει η φωνή μας στα αυτιά τους, ας αποφασίσουμε άλλες μορφές μετάδοσης του μηνύματος μας μήπως και μας ακούσουν.

Φωτογραφία

Ο Δημήτρης Καρύδης, κατά την εισήγηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα συμπαράστασης στους κατοίκους που δικάζονται στην δίκη της Grecolio
Επόμενο άρθροΑπάντηση του Περιφερειάρχη Σπ. Σπύρου με αφορμή δημοσίευμα