Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Επίσκεψη Αυστραλιανής Πρέσβεως στην ΠΙΝ

Επίσκεψη Αυστραλιανής Πρέσβεως στην ΠΙΝ

0
Pin-australia

Pin-australia

Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                    Κέρκυρα 29 Αυγούστου 2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Σαμάρα 13
Τ.Κ.: 49100 Κέρκυρα
Τηλέφωνο: 26613 – 62300/301
Fax: 26610 – 32525
E- mail: antipin.ker@pin.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα στον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας

Σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013, η Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα κα Jennifer Polyxeni Bloomfield επισκέφτηκε στο γραφείο του τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε, Κέρκυρας Χρήστο- Ηρακλή Σκούρτη, με τον οποίο την συνδέουν δεσμοί φιλίας.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Κερκυραίων και Γραμματέας του Συλλόγου των Επτανησίων της Μελβούρνης, κ. Γιώργος Πάγκαλης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Λάμπης Βασιλειάδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κα Bloomfield για κοινά θέματα που αφορούν στην Αυστραλία και τα Ιόνια Νησιά όπως, η πορεία του τουρισμού και η αύξηση των Αυστραλών τουριστών στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ο κ. Σκούρτης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με έντεκα Έλληνες μαθητές και τρείς καθηγητές του 1ου Κρατικού Γυμνασίου Αδελαΐδας της Αυστραλίας στα πλαίσια της αδελφοποίησης του σχολείου τους με το 7ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι οι Έλληνες του εξωτερικού να διατηρούν δεσμούς με τις πατρογονικές εστίες.

Επίσης, αναφέρθηκαν στην έναρξη και την συνέχεια των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Αυστραλίας και την δυνατότητα συνεργασίας σε επίπεδο επιχειρηματικό, τουριστικό και εμπορικό. Μάλιστα, προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλλει καθοριστικά και η σύσταση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου, ενός φορέα που αποσκοπεί στην προώθηση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και του Ελληνοαυστραλιανού Επιμελητηρίου στην Ελλάδα.

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και το θέμα της μετανάστευσης των Ελλήνων, φαινόμενο που οξύνουν οι οικονομικές συγκυρίες στον τόπο μας. Η Ελληνική κοινότητα ξεπερνά το αξιοθαύμαστο νούμερο των 500.000 ανθρώπων μεταξύ των οποίων και πολλοί Επτανήσιοι.

Ο κ. Σκούρτης δήλωσε: «Οι Ελληνοαυστραλοί διατηρούν μια ισχυρή πολιτιστική και θρησκευτική ταυτότητα διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην Αυστραλιανή κοινωνία σε τομείς όπως η πολιτική, οι τέχνες, η εκπαίδευση, οι επιχειρήσεις και ο αθλητισμός. Στους τομείς αυτούς οφείλουμε να τονίσουμε τα κοινά μας σημεία, προκειμένου να προσελκύσουμε επενδυτικές δράσεις και να ενισχύσομε το τουριστικό μας προϊόν».

Από την πλευρά της, η κα Bloomfield δήλωσε χαρούμενη που επισκέφτηκε την Κέρκυρα και γοητευμένη από την ομορφιά του τοπίου, την πλούσια παράδοση και τον πολιτισμό μας. Ακόμη, συνεχάρη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τις δράσεις της στην Αυστραλία που συνεχίζονται από το Επιχειρηματικό Συμβούλιο, με αποκορύφωμα την συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου θα παρασταθούν και πολλοί Αυστραλιανοί επιχειρηματίες.

Προηγούμενο άρθροΠρεμιέρα της παράστασης “Ποιος ανακάλυψε την Αμερική”
Επόμενο άρθροΠολύ ικανοποιητική η κάλυψη των θέσεων εισακτέων στο ΤΕΙ ΙΝ