Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Συναντήσεις εργασίας της Διαχειριστικής Αρχής στα Ιόνια Νησιά

Συναντήσεις εργασίας της Διαχειριστικής Αρχής στα Ιόνια Νησιά

0
pin-logo-ionian-sea

pin-logo-ionian-sea

Δελτίο Τύπου της ΠΙΝ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                             Κέρκυρα 27Αυγούστου
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Στην προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας της Διαχειριστικής Αρχής στη Ζάκυνθο προήδρευσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Κατά την επίσκεψή του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδων Σπύρου, στην Ζάκυνθο προήδρευσε στην προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας της Διαχειριστικής Αρχής, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ Δ. Μυλωνά, Περιφερειακών Σύμβουλων, Καθηγητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και Επιχειρηματιών της Ζακύνθου.

Σκοπός της ομάδας εργασίας ήταν η προετοιμασία της Περιφερειακής Στρατηγικής για την Έξυπνη Εξειδίκευση στα Ιόνια Νησιά.

Κατά την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Σπύρου επισήμανε ότι στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020 η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει εξαιρετικά μεγάλη βαρύτητα στην εφαρμογή των Στρατηγικών Έξυπνης Εξειδίκευσης σε όλες τις Περιφέρειες και σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένου δε, ότι τα νέα Περιφερειακά Προγράμματα της περιόδου 2014 – 2020 θα δίνουν μεγάλη έμφαση στην επιχειρηματικότητα.

Η πρόκληση σήμερα είναι να διαμορφωθούν έξυπνες και καινοτόμες δράσεις. Πρέπει να εντοπίσουμε τους τομείς που η Περιφέρεια υπερέχει, να επικεντρώσουμε σε αυτούς το δυναμικό, τα μέσα και τους πόρους και να αξιοποιήσουμε κατάλληλα τις δυνατότητες που προσφέρει η γνώση.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Δ.Μυλωνά και των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ Η. Μαλλιά και Κ. Τσιριγώτη.

Στις επόμενες μέρες η ομάδα της Διαχειριστικής Αρχής θα πραγματοποιήσει αντίστοιχες συναντήσεις εργασίες και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.

Προηγούμενο άρθροΣυμμετοχή του Περιφερειάρχη ΙΝ σε σύσκεψη
Επόμενο άρθροΟ μύθος του Ορφέα και της Ευρυδίκης ταξιδεύει!