Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Συναντήσεις και διαβουλεύσεις για την Αγροδιατροφική Σύμπραξη στα Ιόνια Νησιά

Συναντήσεις και διαβουλεύσεις για την Αγροδιατροφική Σύμπραξη στα Ιόνια Νησιά

0

fontanas_koulouris_agrodiatrofiki

Μετά τη θετική ανταπόκριση των φορέων της Π.Ε. Κέρκυρας στην  πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την ίδρυση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στα Ιόνια Νησιά, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φοντάνας και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κουλούρης πραγματοποίησαν επισκέψεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες προκειμένου να συναντηθούν και να ενημερώσουν όλους τους φορείς των Ιονίων Νήσων.

Συγκεκριμένα έγιναν συναντήσεις και ανταλλάχτηκαν απόψεις με τους Δήμους Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Ιθάκης, τα Εμπορικά Επιμελητήρια Ζακύνθου και Κεφαλληνίας, τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και το Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων.

Από τις συναντήσεις προέκυψε ότι υπάρχει ομόθυμη στήριξη όλων των φορέων στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για να μπορέσει να ασκήσει καλύτερα πολιτική υπέρ του πρωτογενούς τομέα και της προβολής και προώθησης των προϊόντων της Ιόνιας γης, ενώ επιπλέον οι φορείς εξέφρασαν την πρόθεσή τους να λάβουν μέρος στην ίδρυση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Ιονίων Νήσων.

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Ιονίων Νήσων αποτελεί την Συμφωνία για την εθελοντική συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας, της παραγωγικής βάσης του πρωτογενούς τομέα (Συλλογικές Αγροτικές Οργανώσεις και Παραγωγοί), των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Θεσμικών Φορέων (Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Επιμελητήρια και Επαγγελματικές Ενώσεις) καθώς και των επιχειρήσεων μεταποίησης αγροδιατροφικών προϊόντων, των επαγγελματιών των κλάδων Εστίασης και Τουρισμού και Κοινωνικών Φορέων, με σκοπό τη στήριξη και ενδυνάμωση του αγροτικού δυναμικού της περιφέρειας, την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της, αλλά και την βιώσιμη διαχείριση των πόρων του φυσικού της περιβάλλοντος.

Κατόπιν του πρώτου αυτού κύκλου συναντήσεων και διαβουλεύσεων το θέμα της Αγροδιατροφικής θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (8&9 Οκτωβρίου 2016).

Προηγούμενο άρθροΗ Ελληνική Αστυνομία δίνει το δικό της «παρών» στο θέμα της προστασίας των ζώων
Επόμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε ο Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης εις τιμήν του Μαρίνου Ζαμπάτη