Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Απάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στον Μάκη Φόρτε

Απάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στον Μάκη Φόρτε

0
CAM00333

CAM00333

Περί ξεχασμένων χωριών και κατοίκων στην Κεφαλονιά.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού                                                           Κέρκυρα 11 Φεβρουαρίου 2014
49100, Κέρκυρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, στον Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης «Επτανησιακή Αναγέννηση», Γερ. Φόρτε, περί ξεχασμένων χωριών και κατοίκων στην Κεφαλονιά

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γεράσιμος Φόρτες, ο οποίος απέχει στην πράξη από όλες τις διαδικασίες αντιμετώπισης των συνεπειών του σεισμού, βρίσκει το χρόνο να γράφει τις θεωρίες του, όπως άλλωστε το συνηθίζει.
Χαίρομαι που παρακολουθεί – έστω και από απόσταση – τις πράξεις εκείνων που έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Είναι κρίμα που όλο αυτό το χρονικό διάστημα της κρίσης δεν εμφανίστηκε πουθενά δε συμμετείχε και δεν έκανε καν ούτε ένα τηλεφώνημα για να μάθει τι ακριβώς γίνεται. Ο κ. Φόρτες αρκέστηκε στο σχολιασμό, στις επικρίσεις και στο δήθεν ενδιαφέρον του για τον τόπο του. Είναι, πραγματικά, άξιον απορίας πώς – ακόμη και σ’ αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση που διέρχεται η γενέτειρά του – αντί ν’ ασχολείται σοβαρά και κυρίως έμπρακτα και να συνδράμει, ως όφειλε, στο έργο μας έχει τον απεριόριστο χρόνο να γράφει ανακρίβειες, για να καλύψει το κενό της απουσίας του από τα δρώμενα.

Σε όλα τα χωριά στα οποία αναφέρεται ο κ. Φόρτες όχι μόνο έγιναν κατ’ επανάληψη επισκέψεις και συζητήσεις με τους κατοίκους από τους αρμόδιους αλλά και από τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτ. Κουρή και εμένα προσωπικά όχι μόνο υπήρξε φροντίδα και έννοια αλλά δρομολογήθηκε η αποκατάσταση του δρόμου Αργοστολίου – Ληξουρίου, που δίνεται σήμερα και επίσημα στην κυκλοφορία.

Επειδή, κύριε Φόρτε, αμφισβητείτε το έργο μας και δημιουργείτε τεχνηέντως αρνητικές εντυπώσεις για τη δράση και την προσπάθειά μας οφείλουμε να σας διευκρινίσουμε ότι:
• Η αναφορά των προβλημάτων και των αναγκών των χωριών και των κατοίκων τους, συνιστά βάση της κείμενης νομοθεσίας ευθύνη των τοπικών παρέδρων, οι οποίοι και υποχρεούνται να ενημερώνουν σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλλονιάς για τα περαιτέρω.
• Η Περιφέρεια έχει ήδη προβεί στην διάθεση ποσού 1.500.000€ για την άμεση αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου σε όλα τα τμήματα στα οποία έχει υποστεί καταστροφές, ενώ διενεργούνται επαφές με τα σχετικά υπουργεία, για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και την πλήρη και αποτελεσματική αποκατάστασή του.
• Τα θέματα των σεισμοπλήκτων σε όλο το εύρος της νήσου μας και στα αναφερόμενα χωριά αποτελεί αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων η οποία διενεργεί καθημερινά και αδιαλείπτως σειρά ελέγχων και επισκέψεις, παντού, οπουδήποτε υφίσταται ανάγκη, τηρουμένης κάποιας σχετικής ιεράρχησης προτεραιοτήτων.
Με γνώμονα τα παραπάνω θεωρούμε την όποια παρέμβαση υποβάθμισης ή ακύρωσης του ρόλου και της προσφοράς μας, χωρίς ουσιαστική γνώση του θέματος και σαφούς επιχειρηματολογίας, αδόκιμη και ανεδαφική. Θωρούμε ότι η ενέργεια και ο ζήλος μας, οφείλει να διοχετεύεται αποκλειστικά σε πράξεις συνεργασίας και από κοινού προσφοράς και όχι σε αστήρικτες βολές κατά παντός υπευθύνου.

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη Γ. Καλούδη με στελέχη της Επτανησιακής Αναγέννησης
Επόμενο άρθροΤα ρίχτερ δεν έπληξαν τον τουρισμό στην Κεφαλονιά