Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Ενέργειες του Περιφερειάρχη για την λύση του προβλήματος των φαρμάκων

Ενέργειες του Περιφερειάρχη για την λύση του προβλήματος των φαρμάκων

0
spyrou-farmaka

spyrou-farmaka

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Κέρκυρα 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Σ. Σπύρου: Ασκούμε πιέσεις για να λυθεί το πρόβλημα των φαρμάκων

Με αφορμή το πρόβλημα που ανέκυψε με την αναστολή χορήγησης φαρμάκων στους ασθενείς ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπυρίδων Σπύρου είχε σειρά επαφών, τόσο με τον Υπουργό Υγείας Αντρέα Λυκουρέντζο, όσο και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μάριο Σιαλμά και με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ Αθηνών.

Ο Περιφερειάρχης μετά τις επαφές σε δηλώσεις είπε τα εξής:

«Κατ’ αρχή ζήτησα όπως το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Κέρκυρα να στελεχωθεί άμεσα με φαρμακοποιό ώστε να γίνει αυτοδύναμο και να μπορεί αυτοτελώς να παραγγέλνει φάρμακα.

Ενημερώθηκα ότι γίνεται προσπάθεια τα ταμεία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΟΠΥΥ. Επίσης ενημερώθηκα ότι γίνεται εξόφληση των φαρμακοποιών μέχρι τον περασμένο Μάιο και επιχειρείται να συμφωνηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εξόφληση τους.

Τέλος ερευνάται η δυνατότητα των Νοσοκομείων να προμηθεύονται ακριβά φάρμακα για συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών, εφ’ όσον το επιτρέπει η ταμειακή τους δυνατότητα και να δίνονται τόσο σε ασθενείας με βραχεία νοσηλεία, όσο και σε εξωτερικούς ασθενείς.

Μετέφερα την αγωνία και τον προβληματισμό των συμπολιτών μας προς τους αρμόδιους Υπουργούς καθώς και την πίεση της τοπικής κοινωνίας για να δοθεί άμεση λύση στο μείζον πρόβλημα που έχει ανακύψει».

Προηγούμενο άρθροΦωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο στο Περιγιάλι στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΤμήματα χορού στην Artηρία