Αρχική Άλλες ειδήσεις Περιφέρεια Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΙ “Γ. Χατζηκώστα”

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΙ “Γ. Χατζηκώστα”

0
nosokomeio-xatzikosta

nosokomeio-xatzikosta

Για τις απολύσεις εργαζομένων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΙ ¨Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ¨

Όχι στις απολύσεις των εργαζομένων στα STAGE
Mόνιμη σταθερά δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Καταγγέλλουμε την απόλυση των συναδέλφων που εργαζόταν πάνω από εφτά χρόνια στο Νοσοκομείο μας με stage. Ανακοινώθηκε η δικαστική απόφαση που τους απολύει, με μία διαδικασία όπου επισπεύστηκε η εκδίκασης της υπόθεσής τους.

Είναι προφανές ότι και αυτοί οι εργαζόμενοι πετιούνται στην ανεργία για να προωθηθεί το σχέδιο της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο. Τις απολύσεις αυτές τις επιδιώκουν για να διασφαλίσουν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, όπως και άλλων υπηρεσιών του κράτους (σχολεία, ΑΕΙ- ΤΕΙ, δήμοι κλπ) με όσο το δυνατόν λιγότερο «κόστος» για το κράτος και τους εργοδότες. Με όσο το δυνατόν λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό. Με χαράτσωμα των ασθενών και των εργαζόμενων συνολικότερα. Επιδιώκουν να λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία ως επιχειρήσεις. Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που μας ετοιμάζουν κυβέρνηση, Ε.Ε. και επιχειρηματίες. Έτσι θα επιτευχθεί η «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων, δηλαδή η διασφάλιση των κερδών τους. Πάνω στα δικά μας συντρίμμια.

Αποδεικνύεται και πόσο περιορισμένα είναι τα όρια των νομικών διεκδικήσεων. Πώς οι νόμοι και η «δικαιοσύνη» δεν είναι φτιαγμένοι να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, για σταθερή δουλειά, για δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους.

Οι απολύσεις θα εντείνουν την υπάρχουσα έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο, όπου ήδη έχουν δημιουργηθεί εκρηκτικές και επικίνδυνες καταστάσεις για την υγεία των ασθενών. Συγκεκριμένα οι συνάδελφοι αυτοί εργάζονταν με 450ευρω το μήνα και ανασφάλιστοι!!!!!, σε νευραλγικούς τομείς του Νοσοκομείου. Στα πλυντήρια, όπου ήδη δεν λειτουργούν όλες τις μέρες με τραγικές συνέπειες. Ως τραυματιοφορείς, που την έλλειψή τους άπειρες φορές έχουμε καταγγείλει και οι ασθενείς και οι συνοδοί βιώνουν καθημερινά τις συνέπειές της. Εργάζονταν στη Νοσηλευτική υπηρεσία, στα εργαστήρια, στο γαλακτοκομείο, στη διοίκηση, όπου με την συνταξιοδότηση έως τις 31/10/13 έχουν φύγει 39 συνάδελφοι και αναμένονται και άλλοι μέχρι τέλους του έτους. Οι ελλείψεις δημιουργούν εκρηκτικά προβλήματα βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Αυτές οι απολύσεις περιλαμβάνονται στο σχέδιο να εκχωρηθούν πολλές από τις παραπάνω υπηρεσίες στην επιχειρηματική δράση.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου στήριξε τις απολύσεις, προωθώντας για άλλη μία φορά την αντιλαϊκή πολιτική. Έχει ευθύνη απέναντι στους ασθενείς που η υγεία τους μπαίνει όλο και περισσότερο σε κίνδυνο από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.

Βήμα- βήμα προχωρά η κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της για τον ΕΟΠΥΥ και ΚΥ όπου ομολογεί ότι γιατροί, υγειονομικοί και διοικητικοί είναι πλέον ξεκρέμαστοι, μαζί και οι δομές όπου εργάζονται σήμερα με αποδέκτη τους χιλιάδες ασφαλισμένους που προσέρχονταν στα πολυϊατρεία.

Καταγγέλλουμε τις απολύσεις. Καμία ιδιωτικοποίηση- εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και λειτουργιών του νοσοκομείου. Στηρίζουμε τους συναδέλφους. Για μας όλοι οι συνάδελφοι που εργάζονται στο Νοσοκομείο, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, μπορούν και πρέπει και είναι μέλη στο σωματείο. Να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για όλα μας τα δικαιώματα. Ενωμένοι απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και στην επιχειρηματική δράση στην υγεία- πρόνοια.

Διεκδικούμε:
– Να ανακληθούν οι απολύσεις.- Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
– Καμία απόλυση- διαθεσιμότητα- όχι στην κινητικότητα.
– Καμία συγχώνευση κλείσιμο τμημάτων, κλινικών- νοσοκομείων. Καμία εμπορευματοποίηση ή ιδιωτικοποίηση τμήματος
– Κανένα χαράτσωμα στους ασθενείς- Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία- πρόνοια για όλο το λαό- κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

-ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/11/ ΑΠΟ ΤΙΣ 11πμ-13:00μμ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

-ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/11 ΣΤΙΣ 12:00μμ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ.

Προηγούμενο άρθροRevival: December Opening
Επόμενο άρθροΠροκήρυξη για εκπαιδευτικούς σε ΚΕΚ του ΟΑΕΔ στην Κέρκυρα