Αρχική Άλλες ειδήσεις Πέθανε ο δημοφιλής ηθοποιός Στάθης Ψάλτης

Πέθανε ο δημοφιλής ηθοποιός Στάθης Ψάλτης

0

Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο δημοφιλής ηθοποιός Στάθης Ψάλτης, ύστερα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο ηθοποιός νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και η κατάσταση της υγείας του είχε χαρακτηριστεί από τους γιατρούς ως ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ο αγαπημένος ηθοποιός παρέμενε σε νοσηλεία σχεδόν επί ένα μήνα, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Χριστίνα Ψάλτη και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη, καθώς ο καρκίνος είχε κάνει μεταστάσεις σε ζωτικά του όργανα.

Ο Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη και έπαιξε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και στο θέατρο.

Έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό από τις εμπορικές ταινίες «Καμικάζι αγάπη μου», «Τροχονόμος Βαρβάρα», «Τα καμάκια», «Βασικά καλησπέρα σας», «Και ο πρώτος ματάκιας», «Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω», «Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ», «Μάντεψε τι κάνω τα βράδια».

Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά «Οι έμποροι των εθνών» τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου και έκτοτε τραγούδησε ακόμη αρκετά τραγούδια σε ταινίες αλλά και σε επιθεωρήσεις.

Ο Στάθης Ψάλτης είχε αποκτήσει μία κόρη, τη Μαρία, από τον πρώτο του γάμο, ενώ το 2006 παντρεύτηκε με την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη.

Η πρώτη εμφάνιση

Οι εμπορικές ταινίες καθιέρωσαν τον Στάθη Ψάλτη ως κωμικό και τον έκαναν γνωστό στο ευρύ κοινό. Συμμετείχε όμως σε δύο «επικές σειρές», με συγκλονιστικές ερμηνείες: στη σειρά «Έμποροι των Εθνών» ως γελωτοποιός και στον «Συμβολαιογράφο», ως βοηθός του «σιορ Τάπα» (Βασίλης Διαμαντόπουλος).

Ο ίδιος έδινε σπάνια συνεντεύξεις και ακόμα σπανιότερα αναφερόταν στις ταινίες της δεκαετίας του ’80 που τον καθιέρωσαν στο κοινό. Τα τελευταία χρόνια είχε δεχτεί προτάσεις να συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες αρνήθηκε.

Η τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν φέτος στην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, στο θέατρο Πάνθεον, όπου κρατούσε τον ρόλο της παραμάνας.

Δείτε περισσότερα στο ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΕκδήλωση ενδιαφέροντος για σεμινάριο ναυαγοσωστικής