Αρχική Άλλες ειδήσεις Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Λευκάδας

Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Λευκάδας

0

elme-logo

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

Στέλνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στα μπλόκα της αγωνιζόμενης αγροτιάς. Στηρίζουμε τον αγώνα σας γιατί είναι δίκαιος. Ξέρουμε ότι είναι αγώνας ζωής για να μην πεταχτείτε έξω από τα χωράφια σας και την παραγωγή σας, για να ζήσετε οι ίδιοι και οι οικογένειές σας. Αλλά είναι και  αγώνας ενάντια στις αιτίες που καταστρέφουν και την δική μας ζωή.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν ενάντια στις συνέπειες από την πολιτική της ΚΑΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που όλα αυτά τα χρόνια οδήγησε στην συγκέντρωση της παραγωγής σε λιγότερα χέρια. Που είχε ως αποτέλεσμα το 20% των μεγάλων αγροτών να εισπράττουν το 80% των επιδοτήσεων. Και τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με την ΕΕ, μέσα από τη χειροτέρευση του «Μητρώου», λογαριάζει από τους 750.000 αγρότες που υποβάλλουν αίτηση κάθε χρόνο, να δικαιούνται επιδότηση μόνο 275.000.

Καταδικάζουμε την πολιτική της  συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με όπλο τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, επιβάλλει αβάσταχτη φορολογία στο εισόδημα και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και οδηγούν σε ξεκλήρισμα την αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά, προς όφελος των μεγαλοαγροτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Ταυτόχρονα αυτή η πολιτική έχει επιφέρει αύξηση στο κόστος παραγωγής, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από 13%, στα αγροτικά μέσα και εφόδια. Αύξηση που μετακυλίεται από τους μεγαλέμπορους, στους λαϊκούς καταναλωτές της πόλης οδηγώντας στη συρρίκνωση του δικού μας περιορισμένου εισοδήματος.

Εσείς με τον αγώνα σας για να μην πεινάσουν τα παιδιά μας. Εμείς για να μην μείνουν αμόρφωτα και δούλοι της αγοράς και των εργοδοτών. Και οι δυο μαζί να παλέψουμε για να έχουν δουλειά, υγεία, περίθαλψη, ασφάλιση, σύνταξη, ελεύθερο τόπο και αγαθά και να μπορούν να ορίζουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της φτωχής αγροτιάς και τις μορφές αγώνα που αυτή θα επιλέξει, καλώντας και τα υπόλοιπα σωματεία να εκδηλώσουν  με κάθε μέσο την αλληλεγγύη τους. Δύναμη και προοπτική στον αγώνα θα αποτελέσει η κοινή πάλη μας ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο. Τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Να ορθώσουμε κοινό “μπλόκο” στην αντιλαϊκή πολιτική!

Προηγούμενο άρθροΗ θεατρική παράσταση του Φωτεινού στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας
Επόμενο άρθροΗ Κινηματογραφική Λέσχη του Ορφέα παρουσιάζει “Μανταρίνια”