Αρχική Άλλες ειδήσεις Συνεχίζονται οι συστηματικές αστυνομικές δράσεις στα Ιόνια Νησιά

Συνεχίζονται οι συστηματικές αστυνομικές δράσεις στα Ιόνια Νησιά

0
peripoliko

peripoliko

Απασχολήθηκαν συνολικά 115 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών, με την συνδρομή υπαλλήλων και άλλων υπηρεσιών (ΣΔΟΕ,ΥΠΕΚΑ κλπ).

 

Ελληνική Αστυνομία
Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση
Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Κέρκυρα, 29 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι συστηματικές αστυνομικές δράσεις στα Ιόνια Νησιά   

Οι συγκεκριμένες δράσεις ήπιου χαρακτήρα που θα αναπτυχθούν κατά την θερινή περίοδο έχουν προληπτικό προσανατολισμό και αποσκοπούν στην αντιμετώπιση διαφόρων παραβατικών  συμπεριφορών  στις τουριστικές περιοχές των Ιονίων Νησιών
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εντατικές αστυνομικές δραστηριότητες στα νησιά του Ιονίου, με βασικό τους στόχο την προστασία και την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών καθώς και την υγιή και απρόσκοπτη εμπορική δραστηριότητα.

Το πλέγμα ήπιων δράσεων που πρόκειται να ισχύσουν καθ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου περιλαμβάνουν την πλήρη δραστηριοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών καθώς και την επιμέρους αξιοποίηση ειδικών επιχειρησιακών μονάδων (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ,  κ.λπ.) και  έχουν κατ΄εξοχήν προληπτικό προσανατολισμό με απώτερο στόχο τους την αντιμετώπιση συγκεκριμένων παραβατικών συμπεριφορών.

Οι συγκεκριμένες δράσεις αναπτύχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα , από τις Υπηρεσίες των τοπικών  Διεύθυνσης Αστυνομίας και εντατικοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από 26.05 έως 28.05.2015.

Κατά την διάρκεια τους απασχολήθηκαν συνολικά 115 αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών, με την συνδρομή υπαλλήλων και άλλων υπηρεσιών (ΣΔΟΕ,ΥΠΕΚΑ κλπ) και είχαν ως αποτέλεσμα να ελεγχθούν:

38 επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορίας μετάλλων (scrap)
424 ημεδαποί και αλλοδαποί και 291 οχήματα
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων πραγματοποιήθηκαν συνολικά (56) συλλήψεις , οι οποίες αφορούσαν:

(1) για στέρηση αδεία λειτουργίας επιχείρησης εμπορίας μεταλλικών αντικειμένων (scrap)
(28) για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
(4) κατοχή ναρκωτικών ουσιών
(3) παράνομη οπλοκατοχή
(2) για κλοπή 20  υδρομέτρων από αποθήκη της ΔΕΥΑ Κέρκυρας
(4) για παραεμπόριο καθώς και
(14) ακόμη για άλλες παραβάσεις

 

Επίσης, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αντιμετώπιση επικίνδυνων παραβάσεων, βεβαιώθηκαν συνολικά (240) παραβάσεις, μέρος των οποίων αφορούσε την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης,  παράβαση των ορίων  ταχύτητας, μη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας, καθώς και άλλες παραβάσεις.
Επίσης βεβαιώθηκαν (3) παραβάσεις σε επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλων (scrap), καθώς επίσης και (19) ακόμη παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν 523 προϊόντα παραεμπορίου.

 

Οι δράσεις αυτές ακολουθώντας τον σχεδιασμό αστυνόμευσης που εφαρμόζεται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων,  θα συνεχιστούν  καθ’  όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου.

Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών
Επόμενο άρθροΚαρπούζι, το δημοφιλέστερο φρούτο του καλοκαιριού