Αρχική Άλλες ειδήσεις Συγγραφή της ιστορίας των Ιονίων Νήσων από την ΠΙΝ & το Ιόνιο...

Συγγραφή της ιστορίας των Ιονίων Νήσων από την ΠΙΝ & το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

0

P7290104

Υπεγράφη σήμερα στην ΠΙΝ η σύμβαση για την ανάθεση της συγγραφής του επιστημονικού εγχειριδίου της Ιστορίας των Ιονίων Νήσων, από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητή Βασίλη Χρυσικόπουλο και τον Αντιπρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθηγητή Θεόδωρο Παππά, ως υπευθύνου της επιστημονικής ομάδας για την συγγραφή του ιστορικού βιβλίου.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, υπογραμμίζοντας ότι η συνυπογραφή της εκπόνησης του επιστημονικού ιστορικού βιβλίου αποτελεί μια σημαντική στιγμή για τα Ιόνια Νησιά. “Απομένει στον  κ. Παππά και την επιστημονική ομάδα έργου να εκπονήσουν το ιστορικό εγχειρίδιο και αφού το παρουσιάσουμε, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτελέσει αντικείμενο διδαχής στα σχολεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ακόμη ότι στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τόσο  με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο όσο και με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ετοιμάζονται δράσεις, έργα και δραστηριότητες προς όφελος των νησιών, της τοπικής οικονομίας, της ιστορικής μνήμης, της διατήρησης και ανάπτυξης του πολιτισμού και της ενίσχυσης στους τομείς της παιδείας και της απασχόλησης. “Όπως έχουμε εξαγγείλει είμαστε αποφασισμένοι όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ήδη βλέπετε ότι υπάρχουν πολύ καλά αποτελέσματα”, κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης Β. Χρυσικόπουλος τόνισε ότι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η ΠΙΝ έχουν πλέον μια σχέση αμφίδρομη και δυναμική και αξιοποιούν όλες τις ευκαιρίες που δίνονται από το πρωτόκολλο συνεργασίας που έχουν συνυπογράψει για την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ. Ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την στήριξή του και διαβεβαίωσε ότι η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Τέλος ενημέρωσε για τη δράση που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα στην ελαιοπαραγωγή, μεταξύ της ΠΙΝ, Περιφερειών της Αλβανίας, του Ιονίου Πανεπιστημίου και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της γείτονος χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg.

“Πρώτη φορά Περιφέρεια της χώρας συνεργάζεται με Πανεπιστημιακό Ίδρυμα για τη συγγραφή της τοπικής ιστορίας, ενημέρωσε ο αντιπρύτανης Θ. Παππάς, τονίζοντας ότι αυτό δείχνει ότι ΠΙΝ και Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι έτοιμοι να συνεργαστούν και περαιτέρω. “Μπορεί ο Περιφερειάρχης να είναι σίγουρος ότι όλα θα γίνουν εντός χρονοδιαγράμματος, θα τηρηθούν όλα τα συμφωνηθέντα και θα είμαστε έτοιμοι να  προσφέρουμε στους μαθητές  ένα πολύτιμο εργαλείο για την κατανόηση της ιστορίας του τόπου μας, των νησιών μας. Έχει προηγηθεί πριν από 15 χρόνια η ιστορία της Κέρκυρας, που ήδη διδάσκεται στα σχολεία, τώρα θα ολοκληρώσουμε την ιστορία των νησιών μας, την οποία όλοι πρέπει να γνωρίζουμε”, δήλωσε ο κ. Παππάς.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων.

Προηγούμενο άρθροΜεταγραφές και ανανεώσεις στον Πανλευκάδιο
Επόμενο άρθροΘάνατος λουόμενου στη Λευκάδα