Αρχική Άλλες ειδήσεις Στο “τραπέζι” η συγχώνευση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Στο “τραπέζι” η συγχώνευση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

0

Μεικτή Επιτροπή για πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Γιάννη Δραγώνα.

Το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΤΕΙ  Ιονίων  Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, να συζητηθεί στην σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, στην Κέρκυρα,  με τον  Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασ. Χρυσικόπουλο και τον  πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Γιάννη  Δραγώνα.

Ηδη ο υπουργός Παιδείας προ ημερών σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στο Αιγάλεω προανήγγειλε το ενδεχόμενο αυτής της συγχώνευσης.

Το υπουργείο Παιδείας ήδη έχει συγκροτήσει Μεικτή Επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη των δύο Ιδρυμάτων, προκειμένου να διατυπώσει ολοκληρωμένη πρόταση συγχώνευσης του ΤΕΙ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, βασιζόμενη σε ακαδημαϊκά κριτήρια.

Η Επιτροπή αποτελείται από τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασ. Χρυσικόπουλο, τον Αναπληρωτή Πρύτανη Ιωσήφ Παπαδάτο, τον Καθηγητή Παναγιώτη Βλάμο, τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Γιάννη Δραγώνα, τον Αντιπρόεδρο Θανάση Καλαφάτη και τον Καθηγητή Γιάννη Χάλαρη.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας στην Επιτροπή συμμετέχει ο Σύμβουλος του υπουργού Ερρίκος – Χαιμ Βεντούρας.

Προηγούμενο άρθροΘεόφιλος Κατωπόδης: Ευελπιστούμε και φέτος να εγκριθούν τα τμήματα της Καρυάς
Επόμενο άρθροΝέες πτήσεις το 2018 από Ελβετία και Αυστρία προς Άκτιο και Κεφαλονιά