Αρχική Άλλες ειδήσεις Διαφορα Αυτοί είναι οι κωδικοί πρόσβασης (passwords) που είναι πιο εύκολο να χακαριστούν

Αυτοί είναι οι κωδικοί πρόσβασης (passwords) που είναι πιο εύκολο να χακαριστούν

0

Οι πιο συνηθισμένοι κωδικοί πρόσβασης για email, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδικτυακές εφαρμογές, που είναι και πιο εύκολο να χακαριστούν από τους επιτήδειους, αποκαλύφθηκαν από έρευνα που πραγματοποίησε το Βρετανικό Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας στον Κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με το skynews.com, παγκοσμίως, ο κωδικός που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι το 123456, ακολουθεί το 123456789, το qwerty (που είναι η σειρά των πρώτων γραμμάτων που εμφανίζονται στην πρώτη γραμμή του πληκτρολογίου ενός υπολογιστή), ο κωδικός λέξη και το 1111111.

Το πιο κοινό όνομα που χρησιμοποιείται σε έναν κωδικό πρόσβασης είναι το Ashley και ακολουθούν το Michael, το Daniel, το Jessica και το Charlie. Η Λίβερπουλ είναι η πιο κοινή ποδοσφαιρική ομάδα που χρησιμοποιείται σε κωδικό πρόσβασης.

Ο τεχνικός διευθυντής του NCSC, Δρ Ian Levy, συνιστά στους χρήστες του διαδικτύου να αλλάζουν συχνά κωδικούς πρόσβασης και να διαφυλάττουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τους καλύτερα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης που εύκολα μπορεί να μαντέψει κάποιος, όπως είναι το όνομά τους, η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα ή το αγαπημένο τους συγκρότημα.

Όπως διευκρινίζει, χρησιμοποιώντας κανείς κωδικούς πρόσβασης που είναι δύσκολο να μαντέψει ένας άγνωστος είναι το πρώτο και το πιο ισχυρό βήμα που μπορεί να κάνει κάποιος για να αυτοπροστατευθεί. Συνιστά, δε, στους χρήστες να χρησιμοποιούν τρεις τυχαίες λέξεις, που είναι εύκολο να θυμούνται. «Να είστε δημιουργικοί και να χρησιμοποιείτε λέξεις που να μπορείτε να θυμάστε, οπότε οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να μαντέψουν τον κωδικό σας», καταλήγει.

Προηγούμενο άρθρο2018: Ρεκόρ όλων των εποχών στα ταξίδια που έκαναν οι Έλληνες στο εξωτερικό
Επόμενο άρθροΑνοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2019