Αρχική Άλλες ειδήσεις Τεχνολογία Έρχεται το… έξυπνο Word: Θα προτείνει ακόμη και συνώνυμες λέξεις!

Έρχεται το… έξυπνο Word: Θα προτείνει ακόμη και συνώνυμες λέξεις!

0

Το «εργαλείο» της τεχνητής νοημοσύνης στις υπηρεσίες των χρηστών του Word, φέρνει η Microsoft, υποσχόμενη «επανάσταση» στον τρόπο που γράφουμε τα κείμενα στους υπολογιστές μας.

Όπως ανακοίνωσαν οι προγραμματιστές της Microsoft σε συνδιάσκεψη που έγινε στο Σιάτλ, το δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου Word θα δίνει στους χρήστες νέες ιδέες για τη βελτίωση των κειμένων τους.

Το Ideas, που θα «δουλεύει» στο υπολογιστικό νέφος (cloud), εκτός από την αυτόματη διόρθωση των λέξεων και τις αλλαγές στη γραμματική που προσφέρει τώρα, θα προτείνει πιο κατάλληλες λέξεις και πιο ευανάγνωστες προτάσεις, με στόχο ο χρήστης να γράφει με μεγαλύτερη ακρίβεια, πιο άρτια και εκλεπτυσμένα, αξιοποιώντας τον πλούτο των λέξεων της γλώσσας στην οποία θα γράφει.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το www.pcworld.com, το νέο εργαλείο, που θα αρχίζει να εφαρμόζεται πιλοτικά στο Word Online τον Ιούνιο και θα είναι ευρέως διαθέσιμο από φέτος το φθινόπωρο, θα βοηθά τους χρήστες να φτιάχνουν πίνακες μέσα στα κείμενα τους και θα προτείνει συνώνυμες λέξεις.

Εκτός των άλλων, θα πληροφορεί τον χρήστη πόσο περίπου χρόνο απαιτεί η ανάγνωση του κειμένου του, ενώ θα μπορεί να εξάγει τα σημεία-κλειδιά του κειμένου, κάτι πολύ χρήσιμο για τον αναγνώστη, ιδίως αν έχει να κάνει με ένα πολυσέλιδο κείμενο.

Πλέον το Word όχι μόνο θα επιτρέπει τη συνεργασία σε πραγματικό χρόνο και την επεξεργασία μέσω του σύννεφου, αλλά επιπλέον θα στέλνει αυτόματα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους συναδέλφους που ζητούν βοήθεια.

Η Mary Votava Sheppard, διευθύντρια μάρκετινγκ στη Microsoft, εξήγησε το πώς θα συμβαίνει αυτό. Καθώς ο χρήστης θα γράφει ένα σημείωμα, το  Word θα προσθέτει μία σημείωση στη λίστα με τα όσα θα πρέπει να κάνει (To-Do list), υποθέτοντας ότι ο χρήστης θα την έχει ενεργοποιήσει. Όταν για παράδειγμά ο χρήστης θα γράφει «@JoeSmith», το Word θα στέλνει ένα email στο κατάλληλο πρόσωπο και θα ζητάει τη συνδρομή του.

Προηγούμενο άρθροΤι περιλαμβάνει το πακέτο φοροελαφρύνσεων: Μειώσεις ΦΠΑ, 13η σύνταξη
Επόμενο άρθροΓαλλία: Γονείς «βάφτισαν» ως μαθητές… 15 πρόβατα για να μην κλείσει μία τάξη δημοτικού σχολείου