Αρχική Άλλες ειδήσεις Θέμα για τους δασικούς χάρτες με πρωτοβουλία των Δικηγορικών Συλλόγων

Θέμα για τους δασικούς χάρτες με πρωτοβουλία των Δικηγορικών Συλλόγων

0

Εκτός από το μείζον θέμα που αφορά την συνένωση του Ιονίου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στον απόηχο των πολύ σοβαρών αντιδράσεων που συνεχίζονται στην Κεφαλονιά, στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, θα τεθεί ακόμη ένα σοβαρό θέμα αυτό των δασικών χαρτών.

Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Λευκάδας στις 10 Φλεβάρη και το θέμα των δασικών χαρτών αναμένεται να τεθεί από τον επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης και Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γ. Καλούδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προηγηθεί μια συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου Γ. Γιατρά, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της ολομέλειας των προέδρων την περασμένη Κυριακή, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει συνεργασία και με τους Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων και από τα υπόλοιπα νησιά.

«Η πρωτοβουλία ανήκει στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου Γιάννη Γιατρά, ενώ έχουμε συνεννοηθεί και με τον Πρόεδρο των Δικηγόρων της Κεφαλονιάς κ. Σαβάογλου. Θα θέσω το θέμα ως επικεφαλής συνδυασμού της αντιπολίτευσης, ώστε και το Περιφερειακό Συμβούλιο να πιέσει την Κυβέρνηση για λύση στο θέμα» τόνισε ο κ. Καλούδης, υποστηρίζοντας πως στόχος είναι τελικά η ..δήμευση της περιουσίας των συμπολιτών μας.

Αναφορά από τον κ. Καλούδη έγινε και στο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας πως η κοινωνία δεν μπορεί να μένει απαθής.

«Δεν υπάρχει νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας και υπάρχει πολύς κόσμος που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του. Ο Έλληνας έχει στερηθεί πολλά για να έχει ένα σπίτι και από την στιγμή που έχει πληρώσει 3 φορές για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ πληρώνει βαρύ ΕΝΦΙΑ., κινδυνεύει να χάσει και το σπίτι του από έναν ηλεκτρονικό προϋπολογισμό. Αυτό είναι πάρα πολύ βαρύ και δεν μπορούν  να το δεχτούν οι κοινωνικοί φορείς αλλά και ο νομικός κόσμος!» σημείωσε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ermisnews.gr

Προηγούμενο άρθροΠανλευκάδιος VS Α.Ε. Λευκίμμης
Επόμενο άρθροΣυνάντηση ακαδημιών Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας-Ευ Ζην Πρέβεζας